Reacție rapidă a prefectului în cazul tăierilor de arbori din “Grădina Prefectului”

Din cel mai bătrân salcâm japonez din Transilvania, despre care se spune că ar fi avut aproape 200 de ani a mai rămas doar un ciot, iar terenul pe care acesta a ţinut umbră aproape două secole este pregătit pentru a susţine un hotel ce urmează să se construiască.

Mai mulţi locatari ai imobilelor din zonă încearcă cu disperare să atragă atenţia autorităţilor, însă sunt legaţi de mâini şi de picioare: "există toate avizele necesare".

Prima reacție vine din parte prefectului Gheroghe Vuşcan care a dispus verificări în regim de urgenţă a tăierilor de arbori din prima Grădină Botanică a Clujului.

“În urma memoriului locatarilor imobilului de pe strada M. Kogălniceanu, nr. 8, din municipiul Cluj-Napoca, înregistrat la Instituţia Prefectului-Judeţul Cluj, care semnalează tăieri, considerate ilegale, de arbori seculari din prima Grădina Botanică a Clujului, în vederea construirii unui hotel, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a dispus verificarea, în regim de urgenţă,  a aspectelor sesizate de cetăţeni. Instituţiile vizate sunt Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Cluj, Comisariatul Judeţean de Mediu Cluj, Garda Forestieră Cluj,  Direcţia Judeţeană de Cultură Cluj şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj. De asemenea, un punct de vedere a fost solicitat şi Primăriei municipiului Cluj-Napoca“, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Comentarii

puiu

18.02.2017 19:06

si va gasi un ciot. sice va face?nimic mai fratilor fiindca trebue luati la rost functionarii din primarie care au dat AVIZUL DE CONSTRUIRE in acel loc si nu sau interesat de situatia terenului cu toate sesizarile cetatenilor.Asai domnule BOC? Chiar nusti ce se intampla in Primarie??  

Adauga comentariu