REACTIE: IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia: "Voi convoca Consistoriul! Acest preot nu mai e vrednic sa slujeasca la Masa Sfantului Altar"

IPS Irineu Bistriteanul, in calitatea sa de Arhiepiscop al Albei-Iulia, are sub jurisdictia preoteasca si clerul din judetul Mures, acolo unde, la Mosuni, slujeste parintele Cristian Pomohaci, cel care a fost astazi subiectul unei dezvaluiri cutremuratoare facute de Ziar de Cluj care a publicat o inregistrare audio din care reiese ca preotul ortodox Pomohaci a presat un baiat minor sa aiba cu el relatii de natura homosexuala. Puteti citi ancheta AICI.

 

"Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.

Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant.
Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului", a declarat pentru Ziar de Cluj IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia.
 

Adauga comentariu