Reacție contradictorie a autorităților în cazul condițiilor insalubre de la „Pedi 1”: „Amendă 3000 de lei” vs „Nu se confirmă”

Episodul cinei cu viermi servită în Spitalul de Copii Cluj este departe de a se fi încheiat după ce părinții care au fost internați cu copii mici la Pedi 1 au vorbit deschis în fața presei pentru a atrage atenția asupra experienței traumatizante prin care au trecut aici și, de altfel, prin care poate trece orice părinte. Dincolo de condițiile insalubre din acest spital destinat tratării copiilor, reacția contradictorie a autorităților în acest caz stârnește stupoare: în vreme ce Prefectura înștiința părinții că în urma imaginilor pe care le-au făcut publice, Spitalului de Copii i-a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei, Consiliul Județean îi informa pe aceiași părinți că situația semnalată de ei „nu se confirmă”.

Cât de eficiente sunt măsurile luate de autoritățile locale pentru îmbunătățirea condițiilor din spitalele clujene destinate copiilor, dar nu numai?


Sunt investițiile suficiente?


Este suficientă enumerarea sumelor alocate spitalelor, fără alte verificări ulterioare ale modului în care au fost modernizate secții, saloane etc?


Iar în privința amenzilor aplicate: pot fi acestea confirmate prin documente oficiale ori reprezintă doar „praf în ochi” pentru calmarea opiniei publice?


Un alt aspect însemnat, mai ales acum când cazurile de infecție cu noul tip de virus chinezesc sunt tot mai frecvente în România:

sala de așteptare din cadrul Pedi 1 este insuficient de spațioasă, iar aici stau laolaltă părinți cu copii cu diverse afecțiuni, pentru triere și alte proceduri ulterioare.


Cum credeți că se pot proteja acești părinți, împreună cu micuții lor, în asemenea condiții de coronavirusul care face ravagii?


Revenind la reacția autorităților după publicarea imaginilor de către mama Ana Vădean, cea care a primit în meniul de seară pateul cu viermi: la solicitarea unui alt părinte, anume Andreas Stanca, în privința măsurilor care au fost luate de autorități în acest caz, prefectul județului Cluj l-a asigurat că au fost dispuse o serie de măsuri, precum verificări ale DSP și aplicarea unei amenzi de 3000 de lei. Iar acesta ar fi doar începutul.


Detaliile acestei discuții poate fi urmărita mai jos.

În același timp, la aceeași solicitare, Consiliul Județean Cluj susține că se fac toate controalele necesare, mai mult chiar: au fost deja efectuate verificări, iar cazul semnalat „nu se confirmă”.

Prin urmare, ne putem întreba: au fost cu adevărat efectuate verificări?

Au fost într-adevăr aplicate amenzi? Dacă mâncarea cu viermi „nu se confirmă”, de ce a fost amendat spitalul cu 3.000 de lei? A fost această amendă aplicată?


Dar în privința presiunilor asupra părinților: a fost condiționată externarea din spital a mamei Ana Vădean de nedepunerea unei plângeri ulterioare pentru a reclama adevăratele condiții din Spitalul de Copii Cluj?  

CITEȘTE ȘI: „Pedi 1” Cluj, pericol public. Ungureanu: „Autoritățile nu au făcut nimic. Au ascuns neregulile, punând presiune pe părinți...”

 

Adauga comentariu