Reacția Parlamentarilor USR Cluj la demisia lui Dohotaru: ”Sunt sigur că colegii mei din USR Cluj se simt trădați și regret, repet, că domnul deputat Dohotaru n-a avut eleganța să aibă o discuție în interiorul filialei în această chestiune”

Deputatul Adrian Dohotaru nu a plecat din partidul USR cu binecuvântarea colegilor. Foștii colegi de partid ai ”omului de stânga” se simt trădați și sunt șocați de această decizie, pe care Adrian Dohotaru a luat-o fără să se consulte în prealabil cu colegii care l-au votat și l-au propulsat pe listele electorale.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu afirmă că regretă lipsa de verticalitate a lui Dohotaru care nu a ”jucat” fair-play.

”Nu cunosc motivația colegului meu Adrian Dohotaru. Nu știu ce l-a determinat să își dea demisia din USR. Nu-mi place să comentez gesturi pe care nu le înțeleg, însă nu cunosc să existe vreun plan din partea unor colegi să plece masiv din formațiune acum. În mod cert, în ochii electoratului nostru arată extrem de rău că un deputat după un timp atât de scurt invocând motive ideologice pleacă din USR. Eu am fost primul care am anunțat că plec din USR dacă nu încetează luptele interne absurde care nu ne fac cinste. Am renunțat la această idee după demisia lui Nicușor Dan care a dus în derizoriu, din punctul meu de vedere, instituția demisiei. Trebuie să ai un motiv foarte serios. Oamenii care te-au validat în Parlament să le reprezinți interesele sunt practic mințiți atunci când tu nu-ți dai demisia după o discuție pe care o ai în interiorul partidului.

Până la urmă am ajuns în Parlament cu sprijinul unor colegi și ar trebui chiar dacă demisia este un act unilateral să ne consultăm înainte cu colegii din filiala care ne-a sprijinit să ajungem acolo. Noi am ajuns să fim pe listele USR Cluj în urma unui vot foarte democratic care nu exista în alte partide. Deci, din acest punct de vedere regret gestul colegului meu care nu a comunicat colegilor din filiala Cluj motivele demisiei, chiar dacă, repet, este un act unilateral și nu poate fi împiedicat. Ar fi fost o chestiune de fair-play din partea lui să dea niște explicații în fața colegilor care l-au votat. Sunt sigur că colegii mei din USR Cluj se simt trădați și regret, repet, că domnul deputat Dohotaru n-a avut eleganța să aibă o discuție în interiorul filialei în această chestiune”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru Ziar de Cluj.

La rândul său, senatorul Mihai Goțiu, aflat în plină campanie de susținere a colegului de partid Lucian Davidoni la primăria Deva, se arată afectat de plecarea neașteptată a lui Adrian Dohotaru. Și după ce va culege laurii succesului la Deva, va avea timp și să reflecteze la ce s-a întâmplat.

”Eu sunt în campanie la Deva și susțin candidatul USR la Deva, și până duminică nu mă pronunț pe problemele interne ale partidului. Având în vedere rezultatele de duminică de aici, de la alegerile din Deva o să stau și eu să analizez tot ce s-a întâmplat în ultima lună. Dar deocamdată sunt axat pe obiectivul ăsta de acuma. Evident ca pe orice pierdere a unui coleg, o resimțim, adică nu e un lucru bun”,  a declarat Mihai Goțiu.

Contactat de Ziar de Cluj, deputatul Adrian Dohotaru a refuzat să își explice demisia și a făcut trimitere la postarea de pe pagina sa de facebook. ”Am dat deja o declarație exaustivă pe facebook”, a afirmat Adrian Dohotaru. Cert e că acesta revine la dragostea sa dintâi. Uniți Salivăm România n-a țopăit nici un mandat! 

Adauga comentariu