Razvan Pop tinea o agenda meticuloasa: de la “donatiile” lui Aschilean sau Petric, pana la platile pentru becuri si mancare pentru cainele Rex

Banii pe care Razvan Pop i-a incasat de-a lungul timpului pentru Horea Uioreanu au fost notati minutios in faimoasa agenda care ii dovedeste ilegalitatile, publicata de stiridecluj.ro. Apar aici atat contributiile unor personaje de seama ale judetului, cat si platile fostului sef de la Consiliul Judetean catre diverse magazine, furnizori, chiar si ziaristi si nenumarate cumparaturi pentru Elena Uioreanu.

Prima parte a agendei provine dintr-un fisier denumit de Razvan Pop “Contabilitate” cu subdenumirea “Contributii din Campania 2012”. Apare aici numele lui Mihai Seplecan, mai intai cu suma de 15.750 de lei, apoi “Szeplekan 3.000 de euro pe facturi”. Ioan Petran are alaturi 13.100 lei si 500 de euro, consilierii judeteni Marius Balaj figureaza cu 15.020 lei si 50 de euro, Dorel Secara 4.360 lei si 2.000 de euro, Cecan 13.500 lei, iar Rares Pop are alaturi suma de 4.350 de lei. De asemenea, Ioan Merca, adjunctul de la APIA Cluj a contribuit cu 500 de lei, plus 500 de lei pentru benzina, fostul sef de la Directia Silvica Cluj Traian Maris a dat 15.000 de lei, iar liberalii Alin Baicoci si Sebastian Moga, cei care ulterior au pus la cale un proiect de 10.000 de euro pentru promovarea turistica a judetului de care si-au batut joc figureaza pe lista cu “donatii” de mai multe ori, insa la prima mentiune au dat 2.500, respectiv 2.000 de lei. Uioreanu insusi ar fi contribuit cu 900 de euro si 400 de lei.

Un fisier denumit “EVB” mentioneaza intrarile si iesirile din tranzatiile lui Horea Uioreanu.

La intrari figureaza sume de zeci de mii de lei sau euro  langa niste initiale: “bb”, “gc”, “pv”, “iul sa”, “co”, “hh”, “sighis0a”, Horea, Ana Lihet, Iulia, Veres, “rzv spit jud”, “ovi flo”, “badea”, “sebi m”, “moga”, “otvos biblioteca”, “badea”, “karci turda” sau “pardau dorna”.

Sectiunea de iesiri e insa mult mai bogata si minutioasa. Cele mai multe sunt cheltuieli pentru cabana lui Uioreanu, de la filigorie la gresie, faianta, saltele, perne, becuri, scara, electrice sau covorase. Elena Uioreanu e insa principala beneficiara a banilor pe care fostul sef de la CJ ii “castiga” din spagi. Se regasesc in agenda lui Razvan Pop 6.000 de lei virati pentru firma ei, “Versatil”, 2.500 de lei, apoi inca 2.000 de lei de doua ori pentru renovarea cabinetului sau chiar “elena tigani”, “elena 6 dec.”“curatenie cabinet elena”.  Mai sunt notate plati ale facturilor la utilitati, achizitionarea de prize si becuri, “al treilea calorifer Elena”, “felicitari Paste Uioreanu” de 5.950 lei, “Horea buzunar” cu 2.000 de lei,  “datorie razvan cheltuieli cabinet” cu 500 de lei, “ecran telefon S3” cu 520 de lei, “reparatii stopuri bmw” cu 2.330 de lei, “asigurari apartamente Bucuresti”, cu 975 de lei.

Uioreanu ii platea din acesti bani si ratele mamei sale, Rodica, plati care apar de mai multe ori. Catre Marius Ioan Ciurchea, finul lui Uioreanu si patron la Arcada Invest, figureaza o tranzactie de 5.500 de lei. 

Chiar si cheltuielile marunte ale lui Horea Uioreanu au fost atent notate: “mancare Rex”, “tigari Horea”, “factura gunoi”, “alcool microrev”, “dulie bec”, “lipici afise”, “dj chef miu”, “zahar la plic” si chiar “maruntisuri Razvan”.

Se pare ca se plateau si salarii din banii de spaga, astfel ca apare “salariu Iulia Elena”, cu 600 de lei, “versatil contabila”, cu 7.000 de lei de mai multe ori, “balut pentru 500 de euro” cu 2.200 de lei, “ana dif  salar” cu 200 de lei si Cornelia Trif care este mentionata de cateva ori la plati cu cate 800 de lei. Aceasta din urma era purtator de cuvant al CJ Cluj, insa era angajata la Asociatia  “Produs de Cluj” pentru un salariu de aproximativ 1.000 de lei. Interesanta este aparitia numelui jurnalistei Adriana Stupar de la Faclia, mentionata de mai multe ori cu suma de 500 de lei si chiar “ziar faclia” cu 1.600 de lei.

Mai apare o lista “Donatii in cont 2”, in care figureaza cu sume intre 500 si 5.000 de lei nume ca Alin Baicoci, Emil Mocan, Bogdan Ilasc, Cristina Pricop, Bogdan Sauliuc, Paul Batinas, Sabin Sarmas, Andrei Dandos, Emanuel Botezatu, Calin Eugen Flueras sau Renata Mos.

Ca sa fie clar cine a contribuit cu grosul sumelor stranse, Razvan Pop a alcatuit si o lista numita “Donatii adevarate” cu nume ca “Astilean ACI”, Sebastian Moga, Rares Pop, Alin Baicoci, “Petric Diferit”  sau Traian Maris, numit si “Maris paduri” care a contribuit cu cea mai mare suma, 200.000 de lei, iar ultima mentiune are o lista de sume “in acte” si una “defapt” . 

Comentarii

Pantera

17.07.2014 18:45

Seplekan cere demisiile unor directori? Cine? Szeplekan spagarul? 

Adauga comentariu