Răzvan Cherecheș: Copiii se vor putea vaccina în curând împotriva COVID-19

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la UBB susține că în curând și copiii se vor putea vaccina împotriva COVID-19. 

„Pfizer tocmai a anunțat rezultatele trialului de fază trei desfășurat pe adolescenți cu vârsta între 12-15 ani, iar rezultatele sunt impresionante. Eficacitatea este de 100%, iar efectele adverse sunt similare cu efectele adverse ale adulților. Cel mai probabil că pe parcursul lunii viitoare Pfizer va depune documentația la Aganția Europeană a Medicamentului, iar în cazul în care este autorizată, adolescenții peste 15 ani vor putea începe să fie vaccinați cu vaccinul Pfizer”, potrivit lui Cherecheș.

De asemenea, Pfizer a anunțat că a început trialul de fază 3 pe trei grupe de vârstă 6 luni-2 ani, 2 ani-5 ani și 5 ani-11 ani. 

„În câteva luni vom afla și rezultatele acestor studii, iar în cazul în care rezultatele sunt pozitive și aceste vaccinuri sunt autorizate vor putea să fie vaccinați și copiii începând de la vârsta de șase luni în sus”, a menționat Răzvan Cherecheș.

 

Adauga comentariu