Războiul continuă în UDMR – Nimeni nu e suficient de bun să o înlocuiască pe Anna Horvath din funcția de viceprimar? Cluj-Napoca rămâne fără unul din viceprimari

Cluj-Napoca a rămas de marți după masă fără unul din viceprimari, după ce Anna Horvath (cercetată sub control judiciar de DNA) și-a dat demisia din funcția de viceprimar și UDMR nu a propus pe nimeni în locul ei.

Cele două tabere din UDMR nu s-au decis dacă au pe cineva suficient de bun ca să o înlocuiască pe Anna Horvath în funcția de viceprimar. Pe de altă parte, e posibil ca prezența lui Kelemen Hunor la Cluj, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, să nu fi rezolvat războiul intern din partid în ceea ce privește candidații la funcția de viceprimar. O tabără o susține pe Olah Emese, iar cealaltă pe nepotul lui Tokes Laszlo, Gergely Balázs.

Altfel cum se explică faptul că UDMR nu a desemnat niciun candidat, marți după masă, după ce Anna Horvath și-a dat demisia din funcția de viceprimar. Proaspăt demisionara din funcția de viceprimar, Anna Horvath are totuși o explicație:

“În spirit de glumă aș putea spune că nu stau la coadă doritorii, dar vorbind serios avem nevoie de puțin timp ca să găsim persoana potrivită care să fie pregătită pentru a lua acest mandat.  Persoana potrivită trebuie să fie potrivită și va fi potrivită pentru că este nevoie în privința volumului de muncă, din punct de vedere al complexității, al contribuțiilor zilnice, trebuie să aibă și cunoștințele de specialitate necesare pentru a putea din prima zi să contribuie activ la tot ceea ce în acest moment domnul viceprimar Tarcea împreună cu domnul primar duc greul acestei situații nefericite”.

Momentul demisiei oficiale din cadrul ședinței a fost marcat de momente de mulțumire.

“Pentru mine se încheie o etapă din viața mea pentru care datorez foarte multe mulțumiri acelor colegi care m-au onorat cu încrederea de la începutul acestui mandat. Sigur este un final de etapă pe care nimeni nu și-l dorește, nici eu nu mi l-am dorit, nici nu mi-am închipuit, dar acest lucru nu schimbă cu nimic faptul că închei cea mai frumoasă, cea mai fascinantă perioadă din punct de vedere profesional și nu pot decât să sper ca prin tot ceea ce am făcut, prin felul meu de a fi am putut contribui la procesele, la evoluțiile pozitive ale acestui oraș. Acest lucru voi încerca să îl continui și în calitatea mea de consilier local”, a spus Anna Horvath.

Emil Boc a spus că respectă decizia unilaterală a Annei Horvath și i-a mulțumit „pentru munca munca dumneavoastră pe care ați făcut-o alături de noi, pentru suferințele, grijile, nopțile nedormite, problemele pe care am încercat să le rezolvăm împreună”.

Anna Horvath rămâne în continuare consilier local, deși are interdicție să vorbească cu anumiți angajați din Primărie.

Întrebată cum va face față acestei situații, fostul viceprimar a spus că se va descurca „cum m-am descurcat din decembrie încoace, respectiv aproape toți colegii care au fost deja audiați ca martori și care ocupă funcții de conducere în Primărie prezenți fiind la fiecare ședință de Consiliu Local au fost scoși de pe lista de interdicție, care mi s-a instituit în octombrie, respectiv au rămas doar două colege cu care evident regret foarte mult că nu mă pot vedea de mai bine de cinci luni, dar ele nu participă și nu sunt prezente în locațiile și momentele în care sunt eu prezentă în Primărie”.

Anna Horvath și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar la începutul lunii martie, în timpul unei conferințe de presă. “S-au împlinit 5 luni de când sunt sub control judiciar şi s-a instituit interdicţia de a-mi exercita funcţia de viceprimar. În aceste cinci luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă, iar interdicţia care mi se impune şi care nu are nicio limită juridică în timp mă conduce la decizia de a nu putea continua, astfel că în prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca îmi voi înainta demisia din funcţia de viceprimar. Mi-am făcut datoria şi mi-am exercitat atribuţiile aşa cum am jurat, respectând Constituţia şi legile ţării în beneficiul clujenilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt în justiţie pentru a-mi găsi dreptatea. Mulţumesc echipei din Primărie şi colegilor mei, primarului Emil Boc şi viceprimarului Dan Tarcea cu care am format o echipă extraordinară”, a declarat Ann Horvath, în timpul unei conferințe de presă, acum aproape trei săptămâni.

Anna Horvath este cercetată sub control judiciar de DNA Cluj pentru trafic de influenţă. În 10 octombrie, procurorii au făcut percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi la domiciliul fostului viceprimar, suspectând nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

În 13 octombrie, Horvath a intrat în concediu fără plată, pentru o perioadă de 60 de zile, exact perioada în care s-a aflat sub control judiciar. Fostul viceprimar a contestat măsura controlului judiciar în instanţă, dar demersurile sale au fost respinse.
Horvath Anna a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca din 2012.

 

Comentarii

milica

21.03.2017 19:54

,,avem nevoie de puțin timp ca să găsim persoana potrivită care să fie pregătită pentru a lua acest mandat.  Persoana potrivită trebuie să fie potrivită și va fi potrivită'' - He, he, he, ce credeti ca-i usor sa fii viceprimar?! Mai ales acum ca DNA-ul e cu ochii pe ei ca pe butelie?! Ca nu pot risca sa aduca pe vreunul(una) naiv, care sa nu prinda repede spilul, cine sunt clientii ,,de casa'', trebuie o persoana ,,bine pregatita'', care sa invete repede de cine sa se fereasca si care sunt clientii care dau spaga pe fereala, nu cumva sa-i incurce!! Eu il propun pe Istvan Szakaci ca tot umbla el prin primarie ca pe strada lui si se teme sa nu ajunga Tene sef la cultura, daca, Doamne fereste, ajunge asta sa decida cati bani vor primi fundatiile unguresti de spart banii contribuabililor?? Ar fi un dezastru sa dea Tene banii ortodocsilor si nationalistilor romani!!

Adauga comentariu