Razboi pentru sefia PRM. Gheorghe Funar, acuzat de “inrautatirea grabnica a sanatatii” lui Corneliu Vadim Tudor

Abia s-a racit scaunul “Tribunului” Corneliu Vadim Tudor de la PRM, ca luptele interne, incepute inca din 2013 s-au intetit. Oamenii lui Funar si oamenii lui Vadim Tudor se razboiesc nu doar prin instante ci si prin intermediul comunicatelor de presa.

Presedintele interimar al PRM Cluj, Bogdan Huja, a trimis, aseara, un comunicat de presa “important”, prin care ii acuza, printre altele, pe "Gheorghe Funar si acolitii lui" de atacuri “care l-au vizat direct si exclusiv pe presedintele Corneliu Vadim Tudor, atacuri care au contribuit direct la inrautatirea grabnica a sanatatii precare a acestuia”.

“Desi exclus din PRM, dupa pierderea șanselor de caștigare, cu concursul justitiei, a dreptului de a conduce acest partid in calitate de președinte, Gheorghe Funar, devenit, intre timp, prim-vicepreședinte al Blocului Unitatii Nationale, a trecut, totuși, la actiuni specifice felului sau de intelegere a situatiei inca din prima zi dupa decesul președintelui Corneliu Vadim Tudor. Membri ai familiei celui decedat au deplans prezenta la inmormantarea presedinteului Corneliu Vadim Tudor a unor persoane dubioase si au atras atentia asupra jocurilor de preluare a partidului demarate de aceste persoane.
Conducerea, numita de presedintele Corneliu Vadim Tudor, prin delegatie, a filialei Cluj a PRM deplange situatia creata prin demersurile initiate de Gheorghe Funar si acolitii lui si aduce la cunostinta tuturor aceasta situatie grava, nefireasca creata. Noi facem cunoscut atasamentul si sprijinul nostru deplin la cele afirmate de fostul parlamentar Marcu Tudor, fratele presedintelui decedat. Cerem, asadar, actualei conduceri legale a PRM sa nu cedeze partidul in fata atacurilor unor persoane fara har, dornice sa ocupe functii de conducere in acest partid. Mai mult, membrii filialei judetene Cluj a PRM solicita familiei presedintelui sa accepte ideea preluarii conducerii efective a partidului de catre fiica cea mare a presedintelui decedat, sub indrumarea fostului parlamentar, Generalul Marcu Tudor si a intregii echipe din conducerea actuala a partidului. Consider ca aceasta este o buna oportunitate de a duce mai departe ideile si planurile celui ce a fost atatia ani presedintele partidului nostru, iar apoi sa se treaca la pregatirea unui nou congres al PRM”, se arata in comunicatul transmis de Bogdan Huja, presedinte interimar PRM Cluj.

Gheorghe Funar si Corneliu Vadim Tudor se aflau intr-un proces ce avea ca obiect PRM si o decizie de excludere a Tribunului din Partid, luata la un congres de la Alba Iulia, consfintita intr-un altul la Bucuresti si contestata in instanta de Vadim. Acesta din urma a si avut castig de cauza, instanta stabilind definitiv ca respectiva decizie de excludere a lui din PRM si inlocuirea sa la conducerea partidului cu Gheorghe Funar nu a fost legala.
Funar a depus la tribunal o contestatie in anulare si acum, dupa moartea lui Vadim Tudor, spera sa aiba castig de cauza.

Gheorghe Funar spune ca in mod legal el este presedintele partidului si nu Cristian Stanescu, cel care a preluat functia lui Vadim Tudor dupa deces.

“Nu este niciun razboi intern. Este pe rolul instantelor la Tribunalul Bucuresti un dosar privind congresul nostru de la Alba Iulia (la care Funar a fost ales presedinte al PRM, iar Vadim Tudor exclus din partid – n.red.). Am avut un termen acum in 18 septembrie, Vadim ne-a parasit mai devreme, instanta ne-a dat termen pe 16 octombrie pentru a depune un document din care sa rezulte ca Vadim nu mai este printre noi, a decedat. Din punct de vedere legal, fiind pe rol dosarul congresului de la Alba Iulia, eu sunt presedintele PRM-ului”, a subliniat Funar.

Cat despre Bogdan Huja si insinuarile privind atacurile care au dus la inrautatirea starii de sanatate a raposatului “Tribun”, Funar spune ca “poate ar trebui sa mearga pe la doctor sa il caute daca e zdravan la cap”.

“E un impostor, l-a numit raposatul Corneliu Vadim Tudor ilegal in functia asta, Vadim nu mai avea nicio calitate in partid de doi ani de zile. Acest cetatean Bogdan Huja nu e nici macar membru PRM. Acum vreo 10 ani cand a fost student a fost membru de partid, de atunci nu si-a platit cotizatia. El a venit si s-a erijat in presedinte de filiala si a incercat sa ii sperie pe colegii pe care i-a gasit la PRM Cluj, sa ii dea lui sediul, cheile. A facut o solicitare si la Primarie in sensul acesta si Primaria i-a solicitat sa isi clarifice situatia in partid, nu se amesteca Primaria in problemele interne ale PRM-ului. Datorita amenintarilor la care a recurs respectivul individ la adresa unor colegi i-am facut o plangere penala, este la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, sper ca procurorii sa se apuce de treaba. Noi, cei alesi la Alba Iulia, cautam sa facem cu ceilalti putini care au mai ramas langa Vadim Tudor sa renasca Partidul Romania Mare impreuna. Sa ne unim si sa ducem mai departe idealurile PRM, idealuri pentru care s-a jertfit si Corneliu Vadim Tudor. Mai avem vreme pana la alegerile locale de anul viitor, dar avand in vedere cei care s-au anuntat pana acum, cu siguranta ca vom gasi un candidat mai bun decat cei care au intentia sa candideze la anul la Primarie”, arata Funar.

Daca aici inca nu e nimic stabilit, “tabara Vadim Tudor” de la Cluj stie deja cine va candida la postul de primar, respectiv de presedinte al Consiliului Judetean.

“Domnul Funar face ce stie el mai bine de obicei: scandal si negare. Eu am hartie semnata de domnul Vadim si aprobata de BPN pentru numirea mea de presedinte interimar la Cluj. Eu vad un viitor foarte bun pentru partidul nostru, deoarece acum vor fi schimbari majore. Vom avea persoane noi, care, cu parere de rau va spun, au refuzat sa vina la noi in partid din cauza acestui scandal dintre domnul Vadim si domnul Funar. Acest scandal se va termina, legal si statutar noi suntem cu toate actele in regula, este un partid care va functiona normal. La PRM Cluj vreau sa renunt la toate aceste certuri si scandaluri, am intrat in politica sa fac  politica, nu sa ma cert cu domnul Funar, am 28 de ani si vad altfel politica. Nu scandaluri si nu extremism, cum gandeste domnul Funar. Vreau binele cetatenilor indiferent de etnie. Suntem la stadiul de discutii, dar pentru Consiliul Judetean pana acum am hotarat ca va fi domnul Dan Brudascu si pentru Primarie voi fi eu”, a subliniat Bogdan Huja.

Adauga comentariu