Război pe milioanele CTP. Licitația organizată de CTP pentru achiziția a 50 de autobuze este contestată

Firmele descalificate de Compania de Transport Public Cluj la licitația pentru achiziția a 50 de autobuze scurte contestă procedura de desfășurare a licitației. 

Conducerea CTP a stabilit că Mercedes este câștigătoarea licitației, dar producătorii de autobuze Isuzu, Solaris şi BMC s-au adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, acuzând Compania de Transport Public că a organizat licitația de pe o zi pe alta. 

Isuzu nici măcar nu a apucat să depună vreo ofertă, iar în faza evaluării tehnice şi economico-financiare, a fost descalificată compania BMC România. Astfel, în finala licitației au intrat Mercedes şi Solaris, însă, în etapa a doua a evaluării ofertei, s-a constatat că polonezii de la Solaris nu au respectat cerințele din caietul de sarcini, compania fiind, de asemenea, descalificată. 

Conform platformei linia9, firmele au aflat la ora 16 că trebuie să depună oferta până a doua zi la ora 16. 

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor este solicitat de cele trei companii amintite să verifice dacă legea a fost respectată. CTP dă vina pe cei de la SEAP, sistemul electronic de achiziţii publice, care au fost chemaţi să dea explicaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Cele 50 de autobuze noi pe care CTP intenționează să le achiziționeze vor fi diesel, cu euro 6, modelul scurt, de 12 metri, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi şi validatoare de ticketing. 

Costul total pentru achiziția celor 50 de autobuze noi este 11 milioane de euro fără TVA, iar banii pentru achiziţie provin dintr-un credit de 20 de milioane de euro obţinut de CTP. 

Clujul a mai cumpărat zece autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare și mai doreşte să achiziţioneze alte 10, tot diesel, nearticulate, electrice. 

 

Comentarii

Antonescu

14.06.2017 17:36

Vad ca nu se spune nimic de dotarea cu aer conditionat ! 

Adauga comentariu