Rata de infectare cu noul coronavirus s-a DUBLAT în mai multe state din Europa. UNTOLD, festivalul de muzică pe stick, anunţă şi câte 95.000 - 100.000 de participanţi pe zi!

Incidența cazurilor de COVID s-a dublat, în ultima lună, în mai multe state europene, potrivit CNCAV.

Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK.
Conform CNCAV, în momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%.

În ultima săptămână, cea mai mare creștere a numărului de infectări s-a înregistrat în Cipru, UK și Olanda. Statisticile arată că, în ultima lună, în Europa, incidența cazurilor a crescut de aproximativ 3,4 ori (foto).

Numărul cazurilor a crescut și în România, în ultima săptămână

"Datele ne arată că avem o creștere a 38,9% a numărului de cazuri. Există o ușoară tendință de a înregistra în perioada următoare o creștere a numărului de cazuri", a declarat, marți, coordonatorul CNCAV Valeriu Gheorghiță.

Creşterea infectărilor cu SARS-COV-19 prezintă o uşoară tendinţă de creştere, spune coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, "cu aproape 40% mai multe infectări săptămâna trecută, decât în săptămâna precedentă."

Numai "uşoară" nu este această creştere.

Cu toate acestea, cu tupeu inconştient, Eduard Chereji, directorul de comunicare Untold, anunţă că la festivalul Untold vor putea participa 95.000 - 100.000 de persoane pe zi şi că "acest lucru semnifică reîntoarcerea la normalitate".

„Ediţia din acest an va avea o semnificaţie aparte - reîntoarcerea la normalitate. Anul acesta, pe lângă festivalul Untold de la Cluj-Napoca, se vor ţine şi festivalurile Summer Well (Bucureşti) şi Electric Castle (Cluj-Napoca)”, a spus Eduard Chereji, organizatorul Untold, potrivit zf.ro.

Sincer, noi am crezut că doar se blufează cu acest festival de muzică pe stick în plină ascensiune a infectărilor cu varianta Delta a COVID-19 a noului val patru, că o să fie un şmen gen: băeți își deschid o portiță ca să oprească festivalu în ultimul moment pe forță majoră și să rămână și cu festivalu nefăcut și cu capitalul politic nejulit și cu banii luați de la proști. Dar, cel puţin din declaraţiile stupid-triumfaliste ale directorului de comunicare, se pare că băeți nu caută să aibă şi o strategie de exit. Îi dau înainte cu tupeu. Vedem că sunt chitiţi să pună în cap economia şi economiile clujenilor.

Chiar suntem curioşi dacă nu vor da vina pe copiii întorşi din vacanţă la şcoală pentru noul val de infectări şi pentru punerea într-un nou lock down a municipiului.

Cine va răspunde?

Adauga comentariu