Rata de incidență COVID-19 a scăzut sâmbătă la 3.82. Încă puțin și vom avea iar voie să mergem la sală și să umblăm seara pe stradă!

Rata de incidență COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca a scăzut la 3.82, conform datelor DSP Cluj. Vineri, rata era de 4,16. 

În județul Cluj, rata de infectare în acest moment este de 3,79 la mia de locuitori.

Restricțiile de weekend ale libertăților economice și de mișcare vor fi ridicate în momentul în care rata de infectare COVID-19 ajunge la sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

La 3,5 se vor redeschide și sălile de sport, închise de Guwerner în ciuda faptul că, potrivit unui studiu științific, exercițiile fizice regulate reduc riscul de deces în urma bolilor infecțioase (precum COVID-19) cu mai mult de o treime, scad cu 31% șansele de îmbolnăvire și cresc eficacitatea vaccinurilor. 

La rata de incidență de 3.82, pe care o avem în prezent, sălile de sport și fitness sunt închise non-stop, de vineri până duminică magazinele și terasele se închid la ora 18:00, iar circulația pe stradă este interzisă după ora 20:00. Nici pe vremea lui Ceaușescu, românii nu aveau parte de asemenea restricții „liberale”!

Adauga comentariu