Rareș Bogdan, despre plecarea românilor la muncă în Germania: ”Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, este un imbecil”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a răbufnit la adresa celor care au permis muncitorilor români sezonieri să plece în Germania fără să se încerce păstrarea lor în țară pentru a dezvolta agricultura românească. 

”O imbecilitate! Daca tot au venit acasa, sa ii pastram si sa dezvoltam Agricultura romaneasca. Aici, producatorii si cultivatorii duc lipsa de forta de munca si noi ne trimitem forta de munca pentru agricultura in Italia si Germania. Nu stiu cine a luat decizia, insa oricine af fi, este un imbecil. Si Nuuuu in Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost in epicentrul infectrailor cu COVID19. Mai bine chemati marii agricultori romani si producatori/cultivatori si analizam daca le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 eur care reprezinta chiriile si cheltuielile ca nu sunt oamenii acasa si ne dezvoltam in sfarsit Agricultura!!!!!! Nu putem sa importam in continuare patrunjel, ceapa, cartofi, usturoi si drojdie! Parem imbecilii planetei. Si inca ceva, BLOCATI acum exportul de cereale si faina! In ultimele 3 saptamani au fost exportate cantitati uriase de faina si cereale prin Portul Constanta”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan.

Țările europene, precum Germania, Italia sau Anglia au anunțat că vor ridica restricțiile de circulație pentru muncitorii români, astfel că în această săptămână peste 2000 de persoane vor pleca să muncească în Germania. Astăzi 1800 de români s-au înghsuit pe Aeroportul din Cluj în așteptarea charterelor care să îi ducă la muncă. 

Citește și:

Distanțiere socială a la Cluj: Mii de români se înghesuie pe aeroportul din Cluj să plece la muncă în Germania - FOTO, VIDEO

În ciuda nemulțumirilor europarlamentarului Rareș Bogdan, situația a fost favorizată de către colegii săi de partid, care au permis prin Ordonanță militară efectuarea de zboruri chartee cu muncitori români. Iar premierul Ludovic Orban a declarat că va fi facilitată libera circulație a celor care doresc să plece la muncă în străinătate: ”Cu siguranţă, în afara unor restricţii sanitare care sunt necesare şi le impun toate ţările din UE, noi nu vom crea niciun fel de obstrucţionare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere”, potrivit lui Orba.

Adauga comentariu