In vizor

Raportul primului semestru: Cluj Innovation Park SA, o ruşine pentru ceea ce înseamnă managementul banului public

Administraţia locală şi judeţeană clujeană, pentru a oferi locuri de muncă bine plătitie membrilor de partid, au creat diverse societăţi comerciale în care acţionari unici sunt fie Primăria Cluj-Napoca, fie Consiliul Judeţean Cluj. Scopul declarat la înfiinţarea acestor societăţi era de a administra diferitele obiective de investiţie de la nivelul municipiului cum sunt stadionul Cluj Arena,  Sala Polivalentă sau Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative . Cu o structură  stufoasă de personal cu carnet de partid, societăţile secătuiesc an de an bugetul local şi judeţean. Acest lucru o demonstrează raportul de activitate pe primului semestru al acestui an al societăţii  Cluj Innovation Park SA. Cifra de afaceri pe primele şase luni a  Cluj Innovation Park sub cea a unei firme de apartament. 
 
Societata Cluj Innovation Park SA a fost înfiinţată în 2014 având ca unic acţionar Municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a administra două structuri de sprijinire a afacerilor: CREIC-Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi TEAM-Tehnologie, Evoluţie , Antreprenoriat şi Microintreprinderi. Obiectul principal de activitat este, potrivit CAEN, Administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract. De parcă o direcţie din Primărie nu ar fi putut să se ocupe de administrarea clădirilor ce stau nefuncţionale de peste 2 ani. Dar cum lipitorii de afişe trebuiau recompensaţi cumva s-a creat Cluj Innovation Park. 

Consilierii locali sunt chemaţi vineri să voteze proiectul de hotărâre privind raportul primului semestru  al societăţii  Cluj Innovation Park. La capitolul indicatorii economico-financiari se poate observa cu uşurinţă că societatea este în pierdere cu aproape 70.000 de euro iar cifra de afaceri este derizorie sub cea a unui SRL de apartament. 
“În primul semestru al anului 2017, Cluj Innovation Park SA  a obţinut venituri de 5.482 lei, cele două structuri de afaceri pe care le va administra fiind încă în construcţie. Pierderea obţinută de societate a fost la 30.06.2017 de  314.673 lei, mult mai mică decât prognoza  bugetară deoarece conform bugetului estimat cele două structuri nu au fost finalizate la 30.06.2017.Cifra de afaceri – 2.840 lei, Cheltuieli totale 320.155 lei”, se arată în raportul de activitate.
Nu este exclus ca peste un an doi, Cluj Innovation Park  să aibă aceeaşi soartă asemănătoare societăţii falimentare Cluj Arena. Ce mai contează atâta vreme cât anumite persoane cu carnet de partid şi-au salariile iar pentru managementul defetuos al banului public nimeni nu este tras la răspundere. 
 
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *