Raportul pe 2021 al primarului Emil Boc: investiții în moloz și praf ”piaristic”

Ca să-și facă din nou publicitate moca, pe lipsa de simț critic a unor ”profesioniști” ai presei locale, primarul Emil Boc și-a prezentat ”raportul de activitate” pe anul 2021.

An greu, cu realizări mărețe.

Aflăm de la jurnaliștii săi de casă că ”Clujul a luat o avere din fonduri europene nerambursabile”: peste 250 de milioane de euro. Și, dacă o să stăm cuminți, să înghițim toate poveștile lui Emil Boc, anul acesta ne va aduce în traista bugetului chiar 500 de milioane de euro.

O zice și e consemnat ca atare (fără bunul simț al unei critici din partea pișcotarilor presei locale), primarul care, an de an, are excedent bugetar pe investitii de 120 – 150 de milioane de euro. ”Bunul gospodar” care, dacă NU POATE DA BANII PE STUDII, MAI BINE NU-I CHELTUIE. Peste 600 milioane de lei (cam 120 de milioane de euro), sunt blocaţi în conturile Primăriei Cluj pentru proiecte care au fost propuse, dar nu au mai fost implementate!

CITEȘTE: DACĂ NU POATE DA BANII PE STUDII, MAI BINE NU-I CHELTUIE: Peste 600 milioane de lei (cam 120 de milioane de euro), sunt blocaţi în conturile Primăriei Cluj pentru proiecte care au fost propuse, dar nu au mai fost implementate.

Gabriela Dragotă a realizat pe Ziar de Cluj un material în care ne arată șerpăria celor care administrează aceste ”fonduri europene nerambursabile” în ”funăria” lui Emil Boc. Dacă cineva a beneficiat în vreun fel de aceasta ”mica avere”, sunt nepoțeii și cărătorii de geanta ai lui Boc.

Prin urmare, ”Clujul a luat o avere din fonduri europene nerambursabile” se citește așa: Sumele FABULOASE pe care le câștigă din proiecte cu fonduri europene membrii de partid, rudele și „locotenenții” primarului.

CITEȘTE: EXCLUSIV – Toți oamenii lui Boc: Sumele FABULOASE pe care le câștigă din proiecte cu fonduri europene membrii de partid, rudele și „locotenenții” primarului

Așa se face presă, arătând adevărații beneficiari ai banilor cu care se laudă Emil Boc, nu consemnând poveștile triumfaliste ale înveșnicitului primar al Clujului.

Nici un raport al acestui povestitor nu conține și nu va conține câții bani a dat Clujul înapoi Europei că nu s-au terminat lucrările din “fonduri nerambursabile” conform angajamentelor. Clujenii au returnat banii pe drumeagul de 1,6 kilometri pe care n-a apucat municipalitatea lui Boc să-l finalizeze decât după ȘAPTE ANI.

CITEȘTE: Cum arată un drum care se termină nicăieri, cu lungimea de numai 1,6 kilometri, pe care Primăria Cluj-Napoca l-a construit în șase ani – FOTO & VIDEO

Dar rudele și cărătorii de geantă ai lui Boc au rămas cu micile averi în buzunare. Mai mult, la CREIC (de un exemplu, că tot am pomenit de drumeagul în valoare de 24 de milioane de lei, la care trebuie să adăugăm cele 17 milioane de lei care au fost returnate către Europa din cause de nefinalizare proiect), ne-am ales și cu plata în sinecura de directori a lipitorilor de afișe ai lui Boc.

CITEȘTE: Plătiți REGEȘTE să facă NIMIC timp de ȘAPTE ANI: Directorii Cluj Innovation Park au încasat peste 1,7 MILIOANE LEI din bugetul local în perioada 2014-2020

CITEȘTE: Fondul European de Dezvoltare Regională dă municipiului Cluj-Napoca 5,6 milioane euro să se laude Emil Boc cu ruina “inovativă” CREIC

CITEȘTE: EXCLUSIV: Moș Boc a adus palmieri sub care să se însorească directorii din Primărie. Nu mai trebuie să meargă în Ibiza – FOTO

Dacă luăm la purecat “reabilitările” cu care se laudă Boc că le-a făcut pe aceste ”fonduri nerambursabile”, nici una nu e “la linie”. Și chiar vom face acest exercițiu săptămâna care vine. Că nu există în veșnicul șantier de peste 16 ani în care s-a transformat centrul municipiului vreo lucrare finalizată sută la sută, la cheie ”cu paharul de apă pe capotă”, așa cum a făcut Boc cu reabilitarea străzii Republicii în Pleistocenul primului său mandate. Drept dovadă citiți și priviți cum arată ”reabilitarea” bulevardului 21 decembrie:

CITEȘTE: Bulevardul 21 Decembrie a fost modernizat cu dale de granit pe alocuri imaginare

Așa că avem din nou de a face cu un exercițiu de propagandă ieftină din partea lui Emil Boc, preluat ca atare de pișcotarii lui de casă care ni se prezintă jurnaliști în presa locală călâie și care nu ar ridica o virgulă de jos pentru a prezenta realitatea ca atare, să nu-l supere cumva pe Maestrul, Excelența Sa – că-I scoate la urecheat în fața ”careului”.

Prin urmare “nu stăm rău”, mai mult, o să stăm și mai bine. Din vorbe s-au dublat banii care au să vină de la Europa să alimenteze stipendiile rudelor și cărătorilor de geantă ai lui Boc.

Și mai am o constatare:

1. Să vedem ce s-a reabilitat din fonduri europene: străzile Cardinal Iuliu Hossu, George Coşbuc, Vasile Alecsandri, Sindicatelor, Moş Ion Roată, Drumul Lombului, W.A. Mozart, Panait Istrati, tronson str. Borhanciului, Sibiului, Sălajului, Făgăraşului, Gheorghe Sion, Dragalina, Cojocnei, sens giratoriu Aeroport, str. Crinului, zona străzilor Nirajului – Streiului – Mureşului – Aurel Vlaicu, zona străzilor Tulcea – Dunării – Oltului – Jiului, zona străzilor Donath, Fântânele şi Mirăslău, zona străzilor Grigore Alexandrescu – Padin – Bucium – Aleea Peana – Aleea Rucăr – Primăverii – Răvaşului, zona străzilor Câmpului – Ion Meşter, zona străzilor Tarniţa – Firiza, zona străzilor Calea Floreşti – Aleea Micuş – Aleea Brateş – Agricultorilor.

2. Astea și toată axa Est – Vest a veșnicelor reabilitări și modernizări făcute de ”funăria” lui Emil Boc, să le comparăm cu traseul marotei personale a primarului, METROUL:

Secțiunea VEST: Depou suprateran (între Stația Electrică Florești și DN 1) – Strada Teilor – Liziera pădurii (între Str. Eroilor și Str. Subcetate) – Str. Abatorului – Cazarmă Florești – viitorul Spital Regional de Urgență – Str. Răzoare, cu stațiile: Țara Moților, Teilor, Copiilor, Sănătății, Prieteniei;

Secțiunea CENTRU: Drumul Sfântul Ioan – Str. Primăverii – Calea Mănăștur – Calea Moților – Str. Memorandumului – Piața Unirii – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piața Avram Iancu – B- dul 21 Decembrie 1989 – Piața Mărăști cu următoarele stații: Natura Verde, Mănăștur, Sfânta Maria, Florilor, Sportului, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Armonia, Piața Mărăști;

Secțiunea EST: – Piața Mărăști – Aurel Vlaicu – IRA – Strada Beiușului – Bulevardul Muncii, cu stațiile Transilvania, Viitorului, Muncii; – Piața Mărăști – Strada Teodor Mihali – Strada Alexandru Vaida Voevod – Sopor, cu stațiile Cosmos, Europa Unită

Păi, se cam reabilitează în draci străzi fix pe traseul pe care se va realiza mărețul metrou… Asta dacă se va face și dacă nu cumva fix asta este dovada că numai se mănâncă PR cu polonicul și se va scurma puțin pământul în zona Florești, cât să apuce să-și ia banii pe studii de pre fezabilitate, fezabilitate și post fezabilitate, amicii primarului. Că tunelurile se vor face cu cârtițe e cum va fi, dar stațiile se vor face prin decopertare.

Prin urmare, în ce s-au investit micile averi? Cred că într-un morman de moloz și mult praf ”piaristic”.

Adauga comentariu