Raportul financiar al Federatiei Share a vazut lumina zilei. Bogdan Buta a incasat 4 milioane pentru UNTOLD, dar a lasat SHARE in fundul gol, cu tone de datorii

Raportul financiar al Federatiei Share a fost tinut la secret luni de zile de ochii lumii, desi reprezentantii presei l-au solicitat in repetate randuri. Asa cum era de asteptat, Untold a avut ponderea de incasari cea mai mare, dar, in acelasi timp, o parte dintre comerciantii care au participat la festival au ramas cu banii neincasati. 

Consilierul PNL, Ioan Bildea, a solicitat reprezentantilor Federeatiei Share, in sedinta din 4 februarie a Consiliului Local, sa prezinte raportul financiar pana la sfarsitul lunii. Cum solicitarea a venit din partea unui consilier, Vald Pop s-a miscat repede si a transmis raportul financiar al Federatiei Share pe anul 2015.

Potrivit raportului prezentat de Vlad Pop, Federatia Share organizatorul evenimentului Cluj-Napoca Capitala Europeana a Tineretului, a avut incasari nerambursabile in 2015 din partea Primariei Cluj-Napoca (370.000 de euro), a Consiliulului Judetean Cluj (15.730 euro) si a Fondului Novegian (35.000 euro), iar din mediul privat sponsorizarile au cuantificat 53.500 de euro. Totalul finantarilor ridicandu-se la 475.000 de euro.

De pe urma festivalului Untold, Federatia Share a incasat 4.266.000 de euro, adica de zece ori mai mult decat din alocarile bugetare si sponsorizari fapt ce dovedeste ca festivalul a fost cea mai importanta sursa de venit, dar care totodata a lasat Federatia cu datorii catre furnizori. 

Ce este ciudat modul in care reprezentantii Federeatiei Share "au impachetat" in plansele frumos colorate cu grafice indraznete asa-zisul raport financiar. Fara date concrete, fara lista de furnizori, fara lista de clienti sau o balanta de final de decembrie. 

Adauga comentariu