Raportul de evaluare a transparenței pentru anul 2016 lipsește de pe site-ul Consiliului Județean Cluj. Anul trecut, Tișe înjura jurnaliștii pe Facebook: „șantajiști, lichele, jeguri ordinare nenorocite!”

Consiliul Județean Cluj, în actualul mandat al lui Alin Tișe, este restant la capitolul transparență. Ultimul raport de evaluare a transparenței decizionale și a liberului acces la informațiile de interes public (a implementării Legii nr. 544/2001) publicat pe site-ul oficial al Consiliului Județean Cluj este din anul 2015, adică anterior mandatului celui mai bogat președinte de Consiliu Județean din țară. Din 2010 până în 2015, rapoartele au fost realizate și publicate anual, venirea la conducerea CJ a lui Alin Tișe, în anul 2016, marcând și încetarea publicării acestor rapoarte. 

În timp ce Primăria condusă de către Emil Boc, nașul lui Alin Tișe, a publicat pentru anul 2016 un raport în care toate sunt bune și frumoase (cu toate că nu sunt deloc așa), Consiliul Județean Cluj nu a publicat nimic, probabil pentru că, oricum, modalitatea de comunicare a lui Alin Păunel Tișe a depășit, chiar de la început, limitele instituționale, președintele Consiliului Județean preferând să comunice cu publicul larg și cu presa prin intermediul paginii sale de Facebook, unde, periodic, le-a adresat cuvinte jignitoare tuturor celor care i-au tulburat apele imobiliare sau politice. 

Vă redăm, din arhiva de vara trecută, doar câteva dintre multitudinea de înjurături pe care Alin Tișe le-a folosit în comunicarea publică. Expresiile folosite de către cel mai bogat președinte de Consiliu Județean din țară la adresa jurnaliștilor au fost următoarele: „șantajiștii ordinari”, „șantajiști nenorociți”, „lichele”, „jeguri ordinare nenorocite”, „delatori ordinari”, „proști fuduli”. 

Iar Alin Tișe nu s-a limitat doar la jigniri, a proferat chiar și amenințări:

„Atacarea familiei mele („atacare” ce nu s-a întâmplat – n.r.) va primi pe măsură răspuns: au și ei familie și frați. Unii au copii. Să vedem atunci cum se vor simți acești nenorociți șantajiști frustrați. Rămâneți aproape!”
 


Acesta este modul în care președintele Consiliului Județean Cluj a ales să comunice public în prezentul său mandat. Nu este, așadar, de mirare, că raportul de evaluare a transparenței decizionale și a liberului acces la informațiile de interes public lipsește cu desăvârșire de pe site-ul instituției pe care Alin Tișe o conduce. 

 

Comentarii

''tuchi'' de la...

03.10.2017 22:27

mancatear jelea Paunele!

Adauga comentariu