In vizor

Raportul de administrare al Cluj Innovation Park – proiecte, conferințe, justificări și pierderi financiare. Societatea care administrează NIMIC, subvenționată din banii clujenilor

A fost publicat raportul de ”activitate” (nominal doar, nu vă speriați) a Consiliului de Administrație al Cluj Innvoation Park (CIP). Acesta va fi prezentat în ședința CL de luni și este plin de bazaconii. O amplă înșiruire de participări la conferințe, efectuarea câtorva demersuri sau pregătirea documentației în vederea viitoarelor realizări – toate acestea figurează în calitate de justificări pentru pierderile constante pe care le înregistrează societatea. 

Pe parcursul anului 2017, Consiliul de Administrație al Cluj Innovation Park s-a întrunit în ședință ordinară de 8 ori  – bifat.

Societatea a fost implicată în următoarele proiecte: Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate în Energii Alternative; întocmirea unei scrisori de intenție pentru apelul programului Promovarea transferului tehnologic; New Generation Skills; Refill – ”participări” – bifate.

De asemenea au fost bifate câteva plimbări pe la diverse conferințe. Printre acestea:

”Participat la găsirea de soluții alternative în ceea ce privește dotarea cu utilități a centrului CREIC, independent de finalizarea drumului de acces aflat în lucru; Aceste soluții vor permite punerea în funcțiune a centrului în prima parte a anului 2018”.

 

Indicatorii economico financiari pentru anul 2017 arată în felul următor: 

Venituri totale – 111.895 mii lei

Cheltuieli totale – 614.372

Profit net/pierdere – -502.477 

 

Prin urmare, dacă societatea este în pierdere, obiectivele pe care le ”administrează” nu funcționează, de ce mai există și este subvenționată această societate falimentară? În imaginea de mai sus regăsim numai justificări: ”indicatorul este legat de începerea activității operaționale”. Clar.


Acum este înaintată propunerea de ”revizuire a indicatorilor de performanță”, deoarece tot ce au reușit până acum cei de la CIP nu au fost decât pierderi.

Problema care împiedică proiectul se referă la drumul de acces.

Iar aceasta, cu toate că societatea Cluj Innovation Park a participat la conferințe pentru ”găsirea de soluții alternative în ceea ce privește dotarea cu utilități a centrului CREIC, independent de finalizarea drumului de acces aflat în lucru; Aceste soluții vor permite punerea în funcțiune a centrului în prima parte a anului 2018”.

Revenind: deși pare bizar, care este, în fond, ”activitatea” celor de la Cluj Innovation Park? Consiliul de Administrație, care incasează lunar salarii consistente, ce ”administrează” de fapt?

Cum este posibil să ai pierderi constante, să le și menționezi în rapoarte, să incasezi o leafă pentru ”participări” la conferințe, să nu ai ce administra, dar să continui să fii finanțat? Din buzunarul clujenilor! 

Funcționarul virtual ”Antonia”, butonașul dăștept al primarului Boc, nu sesizează nici o disfuncționalitate aici? Că de la tovarășii din administrație nu prea mai avem așteptări, dar ”Antonia”…

Și dacă n-am fi scris măcar despre această ”afacere” păguboasă în nenumărate rânduri:

 

CITEȘTE ȘIBoc spune povești despre ″Antonia″ și ascunde proiectele falimentare de la Cluj Innovation Park

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *