Raport de parlamentar: Viorel Băltărețu, deputat USR PLUS Cluj, a vorbit de două ori în opt luni

Ziar de Cluj este în continuare cu ochii pe activitatea parlamentarilor clujeni din legislatura 2020 – 2024. Vă arătăm pentru ce încasează lunar indemnizații de cel puțin 10.000 lei, bani din buzunarele noastre, ale tuturor. Mai mult, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

Viorel Băltărețu (USR – PLUS) este la primul mandat de deputat. Peste câteva luni, se împlinește un an de când a fost trimis în Parlament, dar munca este minimă. Acest lucru este scris negru pe alb pe site-ul Camerei Deputaților unde este prezentat tot bilanțul parlamentarilor de la preluarea mandatelor până acum.

Desigur că luările de cuvânt în plen nu sunt cele mai importante aspecte din activitatea unui deputat, dar totuși arată implicarea sa în ședințele din plen. Domnul deputat Viorel Băltărețu a vorbit în fața colegilor doar de două ori de când a preluat mandatul. În total a vorbit 3 minute și 55 de secunde. Prima dată a deschis gura la depunerea jurământului și a doua oară în 26 mai 2021, când a avut o declarație despre digitalizarea administrației publice locale. Probabil, așa cum se întâmplă și în cazul multor altor colegi, declarația a fost citită de pe foaie.

Băltărețu a avut 43 de propuneri legislative, din care una singură a fost promulgată lege. A mai avut două proiecte de hotărâre inițiate. După cum știm, multe proiecte de lege sunt realizate în colaborare cu alți colegi ori apar situații când parlamentarii doar își pun numele pe proiect din simplul motiv că fac parte din partid. Nu știm câte proiecte la comun sunt „pe bune” și pe câte doar și-a pus numele Viorel Băltărețu.

Printre propunerile sale legislative se numără:

Propunere legislativă pentru abrogarea Cap.XI din Legea nr.96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Proiect de Hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Proiect de Hotărâre privind completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Propunere legislativă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Propunere legislativă pentru modificarea art.202 alin. (1) lit.b) din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011.

Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 19/2009 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

Propunere legislativă privind protecţia arborilor remarcabili.

Este de remarcat prezența ridicată la vot. Dintr-un total de 1550 de voturi, Viorel Băltărețu a fost prezent la 1511.

În campania electorală, deputatul clujean promitea că prioritățile sale în Parlamentul României vor fi:

  • Creșterea veniturilor și a nivelului de trai prin stimularea inițiativei private.
  • Legislație fiscală simplificată și predictibilă.
  • Eficientizarea și modernizarea sistemului de achiziții publice.
  • Debirocratizarea și digitalizarea instituțiilor publice.

Înainte de începerea redactării acestui material, i-am adresat deputatului Viorel Băltărețu câteva întrebări. Răspunsul o să vi-l prezentăm și dumneavoastră de îndată ce îl primim.

Așadar, întrebările adresate deputatului USR PLUS Cluj sunt următoarele:

  • Cate proiecte de legi/propuneri legislative sunt initiate exclusiv de dvs si cate sunt initiate in colaborare cu alti colegi?
  • Care sunt proiectele de legi initiate pe care le considerati cele mai importante? 
  • Statisticile de pe site-ul Camerei Deputatilor arata o activitate modesta a dvs. Cum explicati acest lucru?
  • Cât de mult v-ati apropiat de indeplinirea promisiunilor din campania electorala?  

Citește și: 

Cea mai mare realizare a deputatului USR Cluj, Radu Molnar: „Ziua liberă pentru vaccinare”. Plus o cugetare: „Dacă eşti mort nu ţi-e bine deloc şi, cu siguranţă, nu ai niciun viitor în faţă!”. Caragiale, mori!

Adauga comentariu