Rampe ilegale de deșeuri în Florești. Primarul Bogdan Pivariu le vede abia acum, deși comuna era plină de gunoaie și în mandatul său de viceprimar – FOTO

De când a ajuns primar al comunei Florești, liberalul Bogdan Pivariu vede toate problemele pe care nu le-a văzut când era viceprimar. Este lăudabilă implicarea sa, dar nu putem să nu ne întrebăm ce l-a împiedicat să fie la fel de devotat localității și în perioada 2016 – 2020, când a fost viceprimar? A fost intimidat de Horia Șulea? Nu a fost suficient de motivat de „simpla” funcție de “adjunct” al lui Șulea?

Deși Floreștiul colcăie de gunoaie de foarte mulți ani, Bogdan Pivariu se arată indignat abia acum de acest lucru și amenință că nu va mai tolera nicio faptă... murdară în comună. Printr-un mesaj postat pe Facebook, alături de câteva fotografii cu o rampă ilegală de deșeuri, primarul din Florești anunță că va pune Poliția Locală la treabă și va amenda pe toată lumea: pe cei care aruncă gunoaie, pe proprietarii terenurilor pe care se depozitează gunoaie (deși în acest caz este discutabilă amenda pentru că este foarte posibil ca proprietarii să se trezească cu deșeuri pe teren fără voia lor, mai ales dacă vorbim despre terenuri neîmprejmuite), pe cărăușii de ocazie.

“Vă asigur că astfel de fapte nu mai sunt tolerate la nivelul comunei Florești. Aruncarea deșeurilor menajere sau a materialelor rezultate din construcții, a celor voluminoase, în mod ilegal, în diverse locuri pe raza comunei nu reprezintă decât modul prin care ne batem joc de localitatea în care trăim și de calitatea vieții noastre și a mediului înconjurător.

Am dispus de urgență Poliției Locale identificarea proprietarilor zonei descoperite astăzi ca nou loc de depozitare ilegală a deșeurilor, iar sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice. Atât proprietarii terenurilor pe care se depozitează deșeuri, cât și persoanele care apelează în mod deliberat la cărăuși de ocazie pentru astfel de operațiuni, vor fi identificați și vor fi sancționați. În urma acțiunilor de igienizare derulate pe întreaga Centură de Nord, am solicitat polițiștilor locali acțiuni suplimentare de monitorizare și identificare a indivizilor care continuă să comită astfel de fapte.

Este inadmisibil ca eforturile de igienizare permanente făcute de administrația locală sau de voluntari să fie privite cu atâta indiferență și lipsă de respect.

Sunt în permanentă legătură cu operatorul de salubritate și numeroși alți parteneri din domeniul reciclării selective pentru a organiza periodic campanii de colectare a deșeurilor din construcții, a celor voluminoase, a deșeurilor electrice și electrocasnice, pentru ca cetățenii comunei să beneficieze de servicii corecte și legale, dar astfel de fapte și perpetuarea lor sunt inadmisibile”, se arată în mesajul primarului.

Floreștenii s-au arătat încântați de elanul primarului, dar consideră că dacă Poliția Locală și-ar fi făcut treaba, poate astfel de situații ar fi fost mai rare.

 

Adauga comentariu