Rampa de gunoi de la Pata Rât a ars din nou. Gunoaiele clujenilor vor merge în județul Mureș

Rampa de gunoi de la Pata Rât s-a aprins din nou, duminică la prânz. Potrivit monitorulcj.ro, este primul incendiu înregistrat în acest an la rampa temporară de gunoi a Primăriei Cluj-Napoca.

“Am fost anunţaţi pentru stingerea unui incendiu de deşeuri la rampa de gunoi în jurul orei 12.27. De la Detaşamentul 1 Pompieri Cluj-Napoca s-a deplasat un echipaj de intervenţie. La faţa locului mai erau două cisterne care stingeau incendiul. La momentul acesta se întocmesc documentele. Incendiul este lichidat”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

În timp ce Clujul nu are încă un Centru Integrat de Management al Deșeurilor, gunoaiele orașului vor ajunge în județul Mureș. Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a adoptat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care au aprobat depozitarea cantităţii de 2000 de tone de deşeuri pe lună provenind din Cluj-Napoca la Depozitul ecologic zonal de la Sânpaul.

Potrivit expunerii de motive, în cursul lunii decembrie 2018, Primăria Cluj-Napoca a solicitat Consiliului Judeţean Mureş acceptarea la depozitare în cadrul depozitului de deşeuri de la Sânpaul, a unei cantităţi de circa 2.000 tone/lună, pe o perioadă de minim 8 luni, întrucât Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj nu este finalizat, iar depozitul de la Feleacu nu este încă funcţional.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

Adauga comentariu