Raed Arafat a pierdut DEFINITIV procesul cu Liviu Alexa

Curtea de Apel Cluj a respins astazi apelul declarat de Raed Arafat impotriva sentintei civile numarul 584 din 19 decembrie 2014 prin care Arafat ii cerea lui Alexa 100.000 de euro ca daune morale. Acesta a fost unul dintre putinii jurnalisti romani care a scris despre sutele de licitatii castigate de firma clujeana Deltamed, detinuta de afaceristul Dan Vasile Gorgan, prietenul lui Raed Arafat in vremea cand acesta detinea functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In anchetele sale Alexa a aratat ca sub Raed Arafat s-a creat un adevarat monopol, jurnalistul vorbind pentru prima data despre “baietii destepti din sistemul de urgenta”. Initial, in procesul civil in care Raed Arafat ii ceruse lui Alexa daune de 100.000 de euro, Tribunalul Cluj respinsese de asemenea pretentiile medicului, considerandu-le nefondate. Liviu Alexa a fost reprezentat in cauza de Casa de Avocatura Lapusan, Moscovits, Steopan si Asociatii.

“Din cate stiu, este vorba de o premiera, Raed Arafat pierde pentru prima oara un astfel de proces. Am avut intotdeauna incredere in Justitie, asta pentru ca mi-am facut mereu meseria cu gandul ca o ancheta jurnalistica trebuie sa vorbeasca pe fapte si cifre, nu pe povesti. Acest dumnezeu medical, Raed Arafat, ar fi trebuit de multa vreme intrebat de catre organele statului despre multe lucruri, dar asta nu s-a intamplat datorita imaginii lui de Mesia. Un Mesia fals.

Vreau sa-i multumesc avocatului Grigore Pop (foto sus) care si-a facut treaba foarte bine la Tribunalul Cluj si, nu in ultimul rand, domnului Mihai Lapusan (foto jos), care a fost magistral in reprezentarea mea la Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, trimit un gand de recunostinta avocatului Silvia Suciu pentru perseverenta si ambitia avuta in documentare. Ne-a fost de mare folos munca dumneaei pentru ca judecatorii sa aiba toate datele problemelor expuse.

Trimit un gand de sustinere colegilor Stelian Negrea, Catalin Prisacariu, Catalin Tolontan si Silviu Manastire care si-au asumat cu curaj si, in ciuda tuturor presiunilor, dezbateri si articole pe tema Raed Arafat. Noi, putinii jurnalisti adevarati, ne-am facut treaba. Cred ca acum ar fi vremea ca si altii sa si-o faca”, a declarat Liviu Alexa.

Comentarii

adrian roman

29.01.2016 15:13

sunt curios daca pierdea procesu tot atatea multumiri erau ?( chit ca avocatii de mai sus sunt buni ) 

Angela Nistor

29.01.2016 16:43

Felicitarile mele tuturor jurnalistilor si celor care si-au adus contributia privind perseverenta si ambitia de a se documenta pentru ca judecatorii sa intre in posesia datelor privind speta respectiva. Va felicit domnule Liviu Alexa pentru curajul de care ati dat dovada, nu de putine ori si in ciuda tuturor presiunilor, pentru a face lumina si a ne arata noua cetatenilor ce hram poarta si cu cine avem de-a face. Ceea ce ati facut este cu adevarat jurnalism transparent si de calitate si de aceea va numiti jurnalisti adevarati. De fapt in ceea ce ati facut ati dat dovada de multa experienta si profesionalism. Va felicit !!! Succes in continuare !  Cu deosebit respect, Angela Nistor.  

Adauga comentariu