Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, construieste centrele de informare turistica in comunele “portocalii” din judet

Consilierul local Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, fost consilier personal al actualului senator Alin Tise pe vremea cand era la carma judetului, are mai multe contracte prin firma sa de constructii cu primarii PDL-iste din judet.

RRF Comserv, infiintata in 2007, este pe pierdere din 2011 incoace. Anul trecut a avut un minus de peste 100.000 de lei. Anul acesta, insa, Radu Ratiu a gasit o posibila portita de salvare: contracte de lucrari publice cu finantare europeana. In mai toate comunele din judet a rasarit, sau urmeaza sa rasara cate un centru de informare turistica, realizat pe bani europeni. Aici s-a bagat pe fir RRF Comserv, care anul acesta a incheiat deja doua contracte pentru astfel de obiective. Primul apare si in declaratia de interese a lui Radu Ratiu si vizeaza un contract cu comuna Poieni, in valoare de 411.235 de lei. Numai ca achizitia nu s-a facut prin licitatie, asa cum declara consilierul in documentul ce-i releva interesele.

“A fost achizitie directa. E pentru centrul de informare turistica. Am tot avut probleme si tot felul de blocaje, dar acum speram ca pana in septembrie sa fie gata”, a declarat pentru Ziar de Cluj Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni.

O licitatie pe care RRF Comserv a castigat-o, dar care nu apare in declarata de interese, a fost adjudecata in 11 iunie 2015 si vizeaza construirea centrului de informare turistica in comuna Petrestii de Jos, unde primar este tot un fost PDL-ist. Contractul a fost semnat la 505.220 de lei.

Radu Ratiu, cunoscut ca fiind omul lui Tise, a iesit in evidenta atunci cand a fost uns sef al Cluj Arena, o decizie care a fost contestata de liberali la acea vreme.

Ratiu nu a putut fi contactat. Conform declaratiei de avere, si-a achizitionat o casa in 2014 de 374 de metri patrati in Cluj-Napoca. In calitate de director al Cluj Arena, Ratiu a incasat peste 70.000 de lei anul trecut, ceea ce inseamna aproape 6.000 de lei lunar. Din inchirierea unui spatiu comercial a mai incasat 6.000 de lei, 8.000 de lei indemnizatiile de la CL, iar 7.600 de lei pentru faptul ca este membru in CA al Aeroportului International Cluj-Napoca.

Adauga comentariu