Radu Bica, uitat de fostii colegi de partid

In 5 noiembrie, Radu Bica se va prezenta in fata judecatorilor Tribunalului Cluj, care vor decide daca acesta va fi eliberat din inchisoare inainte de termen. Fostii colegi de partid nu s-au gandit nicio clipa ca Bica sa fie reprimit in ACL. Mai mult, surse din interiorul aliantei spun ca fostul vicepresedinte al CJ Cluj nu a fost cautat de niciun coleg de partid, in perioada in care a fost inchis la Penitenciarul Gherla.

Radu Bica a fost membru al PDL inca din 1994. La inceput, a fost persedintele Organizatiei de Tineret a PD Turda, apoi vicepresedintele PDL Cluj. In momentul anchetarii de catre DNA Cluj, in 2011, Bica detinea functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.

In 2012, a fost exclus din partid, dupa ce PDL a adoptat un nou Cod Etic si a decis ca membrii de partid aflati in arest preventiv nu sunt doar suspendati, ci si exclusi automat din PDL.

Acum, Radu Bica este la un pas de a fi eliberat din inchisoare, dupa ce Comisia de liberare conditionata a Penitenciarului Gherla a admis cererea acestuia.In 5 noiembrie, Tribunalul Cluj va judeca contestatia facuta de procurorii DNA Cluj, iar Bica va afla la acea data daca va putea pleca acasa.

Inainte de eliberarea lui Bica din Penitenciarul Gherla, se pare ca acesta a fost uitat de fostii colegi de partid.

“Nu am avut nicio discutie despre niciun fost coleg de partid, despre reprimit si asa mai departe. Preocuparea pe care o avem e legata de campania electorala. Nici nu stiam care este situatia cu domnul Bica. Nu a fost nicio discutie de genul acesta. Cel putin, eu nu stiu si nu am cunostinte sa se fi discutat, cel putin in cadrul Biroului Permanent Judetean”, a declarat Daniel Buda, lider al ACL Cluj.

Mai mult, un membru al Aliantei a declarat ca Bica nu a fost vizitat de niciun fost coleg de partid la inchisoare.

“Nici de el, nici de Virgil (Virgil Pop, n.r.) nu povestesc cei din alianta. Nu exista mari sanse sa fie reluate legaturile cu Bica. Nu cred ca i-a cautat careva sa le duca macar o portocala. Eu am fost in vizita la Virgil, cand era la Bistrita. Era si Bica acolo. M-am intalnit cu fiica si sotia lui, si chiar spunea ca nu l-a cautat nimeni. Cand dispare cineva, vine altul mai mic in locul lui. Uita de ei, si cand ies, daca au nevoie de un pahar de apa, nu ii ajuta nimeni”, ne-a povestit un membru al ACL.

Bica a obtinut eliberarea conditionata dupa aproape trei ani de inchisoare. El a stat in arest preventiv aproape un an, din 3 noiembrie 2011 pana in 4 octombrie 2012,  data la care a fost condamnat definitiv, la cinci ani de inchisoare, pentru fapte de coruptie.

Inainte de a ajunge in fata Comisiei de liberare conditionata, Bica a fost inchis la regim deschis, avand drept de munca. In acest fel, i s-au redus din zilele de detentie. El a fost condamnat intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA Cluj. Acestia l-au acuzat ca a luat 10.000 de euro mita de la denuntatoarea Aspazia Droniuc, pentru a-i facilita obtinerea contractului de mentenanta la Stadionul Cluj Arena.

 

Adauga comentariu