RADP: “Vor fi mult mai multi clujeni afectati daca nu se mai ridica masinile parcate ilegal”

Reprezentantii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP), cea care se ocupa de ridicarea masinilor parcate neregulamentar, spun ca nu vor fi afectati in mare masura in cazul in care demersul Avocatului Poporului de a desfiinta hotararile de consilii locale in baza carora se efectuau aceste ridicari va avea sorti de izbanda. Mai mult, cei care vor avea de suferit sunt clujenii, spun cei de la RADP, din cauza blocarii traficului de aceste parcari ilegale.

Avocatul Poporului a sesizat instanta suprema asupra hotararilor de consilii locale prin care se stabilesc sanctiunile pentru şoferii care parcheaza ilegal si spune ca doar Guvernul poate decide astfel de sanctiuni, informeaza Digi24.

„Potrivit unei orientari jurisprudentiale majoritare, hotararile consiliilor locale adoptate in vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contraventiilor sunt lovite de nulitate intrucat stabilesc şi sanctioneaza contraventii in domeniul circulatiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare”, arata Avocatul Poporului pentru sursa citata.

Directorul RADP, Ioan Pantelimon spune ca cei care vor fi dezavantajati sunt chiar clujenii deranjati de cei care parcheaza ilegal, blocheaza traficul si accesurile.

„Chiar am discutat azi dimineata despre asta. Nu ne afecteaza cu absolut nimic. Oamenii pe care ii avem pe acest departament, 12 angajati, ii redistribuim, masinile le vom dirija catre activitatile de drumuri. Dar Clujul are nevoie de aceasta activitate. Mai multi cetateni vor avea de suferit din cauza blocajelor, decat sunt sanctionati acum pentru neatentie, sa spunem asa”, a explicat Pantelimon pentru Ziar de Cluj.

Acesta a mai aratat ca in medie in Cluj-Napoca sunt ridicate si transportate la depozitul din cartierul Someseni 6-7 masini pe zi.

Potrivit monitorulcj.ro in 2014, Regia Autonoma a Domeniului Public a ridicat 2.858 de autoturisme si a incasat din taxa de ridicare peste 1,1 milioane lei. In 2013, numarul masinilor ridicate de pe domeniul public a fost mai mic: 2.044 si au fost incasati din taxa de ridicare peste 841.500 lei.

 

Comentarii

mm

15.04.2015 14:00

No, bun, si banii rezultati se duc in amenajarea de parcari sau nu se duc? Cred ca nu... ca altfel e cam absurd sa ceri respectarea legii pe cand nu te obosesti sa si creezi macar un simulacru de cadru.

Andy

15.04.2015 14:51

Avocatul Poporului considera problema ridicarii masinilor parcate neregulamentar cea mai mare problema in Ro!!!! Cine l-o mai fi numit si pe asta in functie???!!!! Sa se ocupe de problemele mult mai importante , in care oamenii cinstiti sunt pedepsiti sau cand legile tarii nu sunt la fel pt toti romanii!!! Vai de tara asta!!!

ciupe

16.04.2015 07:33

Nasol. Daca va aduceti aminte la inceputul anului trecut cand a fost o perioada suspendata activitatea pana la reglementarea unor situatii juridice, clujenii au inceput sa isi faca de cap. Banda din fata de la sora era transformata in parcari. Peste tot pe unde ii durea in cur acolo.isi lasau masinile. Fara greata. Traficul era de cojmar din cauza asta. Pana la urma ridicarea e un lucru bun

cetateanul turmentat

16.04.2015 11:07

Sunt deacord cu suspendarea acestei activitati ilegale ale acestei institutii,nu ridicau decât in anumite zone si in general masini din alte localitati care nu perturbau traficul,cel mult erau parcare pe locurile taximetristilor.In fata primăriei in schimb o banda era permanent blocata si politia locala le tine locul liber....Sper sa ajungă in somaj cei care executau asta,sunt cea mai joasa categorie de oameni,stiu ei de ce,vezi ridicarile nesimtite de pe strada Clinicilor​​​

Adauga comentariu