RADP va cumpăra piatră și granit de 1,8 milioane euro. Modernizarea Pieței Lucian Blaga este în întârziere din cauza granitului adus din China

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca va cumpăra produse din piatră – borduri și pavele din granit. Valoarea contractului este de peste 8,5 milioane lei (aproape 1,8 milioane euro). În prezent, RADP nu are un contract de furnizare de produse din piatră, dar se dorește încheierea unui contract pentru o perioadă de un an. Regia, aflată în subordinea Primăriei, se ocupă de diverse lucrări de modernizare a străzilor.

„Achiziționarea produselor este necesară pentru aprovizionarea periodică cu produse din piatră, pentru lucrările de modernizare, reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de poduri din Cluj-Napoca. Potrivit caietului de sarcini, prin achiziționarea de produse din piatră la parametrii tehnici și de calitate solicitați, autoritatea contractantă va obține o calitate superioară la lucrările aflate în curs de execuție”, scrie în caietul de sarcini.

Achiziția de piatră și granit ar putea fi cu probleme. De exemplu, companiile private care fac lucrări de modernizare în Piața Lucian Blaga au întârziat termenul de finalizare din cauză că granitul este adus din China.

„În Piața Lucian Blaga, termenul din contract este sfârșitul lunii octombrie, avem câteva mici întârzieri, dar pot să recupereze timpul pentru care nu s-a lucrat. Întârzierile sunt cauzate de lipsa materiei prime, asta e explicația constructorului, că au avut întârzieri legate de sosirea granitului din China, dar lucrările au început să meargă mai departe”, spunea viceprimarul Dan Tarcea, la începutul lunii septembrie.

Potrivit conducerii Primăriei, granitul folosit în Piața Lucian Blaga și străzile adiacente este adus tocmai din China din cauză că în România nu se găsește acest produs.

„România are alte tipuri de pietre pe care le putem folosi, un granit negru de exemplu, pe care le vedem la bordurile vechi, ele sunt produse în România. Acest granit pentru care specialiștii au dat girul, din păcate, nu este mai aproape, se face doar în China. Multă lume se aprovizionează de acolo, pentru că acolo sunt cariere. Din păcate pentru noi, din fericire pentru chinezi. Eu mă bucur că aducem materia primă și nu aducem produsul finit, ar însemna alt preț”, a precizat Tarcea.

Adauga comentariu