RADP-ul isi ia in serios rolul de administrator al drumurilor din municipiu – strazile din zona centrala au fost plombate azi-noapte

In utima saptamana, un drum cu masina prin centrul municipiului a semanat mai degraba cu o proba de slalom. Pe segmentul cuprins intre hotelul Melody si sediul Primariei erau in jur de zece gropi, aparute in urma lucrarilor de deszapezire. In aceasta dimineata, a aparut si surpriza placuta, asteptata de soferi – gropile au disparut, insa doar in zona zero.

In urma cu o luna, drumurile din municipiul Cluj-Napoca au ramas a nimanui. Contractul Diferit-Kiat a expirat in 13 decembrie 2014, iar cel al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) a intrat in vigoare la inceputul acestui an. In sedinta de Consiliu Local din 22 decembrie 2014 au fost stabilite si tarifele pentru care reprezentantii RADP vor gestiona drumurile si strazile, respectiv pentru activitatiile de reparatii si intretinere a strazilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe poduri si strazilor nemodernizate de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Cu toate acestea, pana azi-noapte nu a fost plombata nicio groapa, in ciuda zapezilor si, prin urmare, a numeroaselor interventii a firmelor de deszapezire care au afectat calitatea drumurilor.

Program incarcat pentru RADP

Asa s-a ajuns in situatia ca strazile din zona centrala, dar si bulevardul Horea, Calea Floresti, Oasului si nu numai sa fie intesate de gropi, spre disperarea soferilor. Primul pas spre normalitate a fost facut abia azi-noapte pentru ca, potrivit lui Ion Pantelimon, directorul RADP, pana acum conditiile meteo nu au permis acest lucru.

„Alaltaieri am facut inventarul si azi-noapte am inceput sa plombam, am ajuns pana la Sora, inclusiv Piata Unirii. Chiar azi-noapte am fost cu personalul de executie pe traseu si le-am facut, am facut interectia Motilor cu Petru Maior, am intrat si pe Vasile Alecsandri si de acolo ne-am indreptat in zona Sora si am finalizat pe zona respectiva, urmand ca in seara asta, dupa ora 21, cand nu mai e trafic intens, sa continuam lucrarile”, a explicat Ion Pantelimon.

Potrivit lui Pantelimon, programul din aceasta saptamana este unul extrem de incarcat, iar pe timp de zi se intervine numai pe strazile pe care se poate lucra fara sa fie perturbat traficul. In aceasta saptamana, teoretic, urmeaza sa fie plombate majoritatea strazilor arterelor principale.

Adauga comentariu