RADP se pregătește pentru ample lucrări pe străzile din Cluj-Napoca: achiziționează servicii de proiectare în valoare de 1,9 milioane de lei

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a lansat o licitație în valoare de 1,9 milioane de lei pentru a achiziționa servicii de proiectare și asistență în vederea demarării lucrărilor de modernizare pe drumurile din municipiu. 

Obiectivele care fac obiectul acestui contract sunt bulevarde, străzi, alei, platforme, parcări și trotuare nemodernizate ce necesită lucrări de modernizare, reparații și întreținere în Cluj-Napoca. Datorită deteriorărilor existente se impune necesitatea modernizării, reparării și întreținerii străzilor, aleilor, trotuarelor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Prin realizarea proiectului se urmărește întreținerea confortului conducătorilor auto, precum și a pietonilor.

Câștigătorul licitației va realiza studiile de trafic și planurile urbanistice zonale care stabilesc acțiunile, priorotățile și reglementările de urbanism necesar a fi aplicate în utilizarea terenurilor și conformarea construcțiilor din zona studiată. De asemenea, vor trebui elaborate studii geotehnice, studii hidrologice, expertize tehnice, proiectul pentru autorizația de construire, proiectul tehnic de execuție.

Proiectantul va trebui să elaboreze un grafic de execuție a lucrărilor pentru fiecare obiectiv în parte. 

Pentru anul 2021, primarul Emil Boc a anunțat  modernizarea străzilor Cardinal Iuliu Hossu, George Coșbuc, Sindicatelor și Vasile Alecsandri, dar și modernizarea aleilor din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și tronson II strada Moș Ion Roată.

Sunt multe străzi în Cluj-Napoca ce necesită lucrările de reparații și întreținere. Ar fi bine dacă RADP și municipalitatea le-a considera și pe acele o prioritate nu doar străzile din zona centrală a orașului. La o valoare atât de mare pentru contractul de proiectare, se anunță un an 2021 extrem de prolific din punct de vedere al modernizării străzilor.

RADP plombează străzile modernizate anterior de alți constructori

Ziar de Cluj atrăgea atenția că RADP are mult de muncă deoarece trebuie să intervină pentru repararea unor străzi executate anterior prost de constructorii angajați de Primărie. 

În 2019 Regia a încheiat 29 de contracte, din care 21 pentru lucrări de întreținere periodică, 1 pentru lucrări de întreținere curentă, 2 pentru lucrări de modernizare și 5 pentru servicii măsurători topografice și proiectare.

„În perioada de iarnă s-au executat următoarele tipuri de lucrări de întreținere: plombare gropi cu decaparea îmbrăcăminții asfaltice, plombare gropi cu asfalt turnat, plombări cu mixtură stocabilă, în sezonul rece, reprofilarea părții carosabile cu autogrederul și compactarea platformei, scarificarea și reprofilarea cu adaos de material pietros, refacere pavaj. Totodată în perioada de iarnă, RADP Cluj-Napoca a intervenit pe străzile modernizate și nemodernizate din municipiul Cluj-Napoca, obiective stabilite prin: programul de lucru stabilit de Primărie, sesizări primite de la cetățeni, autosesizare – RADP dispune de personal calificat de intervenție, intervenții în urma avariilor apărute la rețelele edilitare: apă, canalizare și termoficare”, au precizat reprezentanții RADP în raportul de activitate pe anul 2019.

În perioada de iarnă a anului 2019, RADP a intervenit pe 105 străzi din oraș cu lucrări de plombare a gropilor. Printre cele mai importante sunt Fabricii de Zahăr, Tăietura Turcului, Al. Vaida Voevod, Victor Babeș, Piața Ștefan cel Mare, Nicolae Titulescu, Calea Turzii, Borhanci, 1 Decembrie 1918, Câmpului etc.

 

 

 

 

Adauga comentariu