In vizor

Radiografia cluburilor de noapte din Cluj-Napoca. Cine sunt stăpânii distracției din oraș

Jurnalistul Alin Golban de la Clujust.ro publica o radiografie a cluburilor de noapte din Cluj-Napoca, din care aflați cine sunt patronii acestora și în ce afaceri mai sunt implicați:

Diesel Club din Piața Unirii nr.17 este poate cel mai vechi club din Cluj. La adresa respectivă funcționează trei societăți – CLUB FLASH SRL, DIESEL CLUB SRL și ZACAPA CLUB SRL – toate cu obiecte de activitate cod CAEN 5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor.

Patronul Diesel este cunoscutul Mircea Buteanu, pe numele său actual din acte, Mircea Schmidt, în vârstă de 58 de ani, născut în localitatea Dnjepropetrowsk din Ucraina. Din cauza schimbării de nume, acesta apare în două forme la Registrul Comerțului. În Club Flash este asociat cu un cetățean bulgar, Gueorguiev Guergui Stefanov, iar firma este administrată de Inesa Butean, în vârstă de 80 de ani, cel mai probabil mama patronului.

Mircea Schmidt-Buteanu împreună cu asociata lui din mai toate firmele, Irina Iuliana Minea (fostă Munteanu) au deschis anul acesta, tot în centrul Clujului, aproape de Diesel, pub-ul Che Guevara Social Club, care funcționează pe un SRL cu același nume în spațiul din Piața Unirii nr.10

În 2002, milionarul Sorin Ghite, din grupul Astral, și soția sa, Aurora Huza, și-au cesionat părțile sociale din firma Balisto Construction lui Buteanu, care atunci domicilia în Germania, și Irinei Iuliana Munteanu (actual Minea). Odată cu cesiunea părților sociale a fost transferat și contractul de locațiune pentru spațiul de pe strada Napoca nr.15, unde a fost deschis ulterior restaurantul Napoca 15.  În ultimii ani, Buteanu a organizat sub brandul Diesel Events mai multe concerte și spectacole la Teatrul Național, cum ar fi celebrul balet pe gheață de la Sankt Petersbug.

Clubul NOA (Nest of Angels), aflat în locația fostului club Obsession din clădirea Sigma Center, funcționează pe societatea ELMAT SRL, în care asociat principal este Kalman Jozsef, atât direct, cât și prin firma Seven Property Management SRL, alături de, Kalman Ladislau, Ovidiu Baciu și Julieta Rorica Horvath. Administratorul societății este Liviu Ioan Meșter. Kalman Jozsef, originar din Oradea, deține numeroasele săli de jocuri de noroc Seven.

Clubul After Eight, de pe strada Samuel Brassai, funcționează pe societatea SHOWTECHNIC SRL, patronată de Gyori Laszlo Csaba . Aceeași societatea mai deține și People Pub, din apropiere de club. În față la After Eight a avut loc în februarie 2009 celebrul atac cu o sticlă cu cocktail Molotov, pentru care au fost arestați doi studenți palestinieni.

Gyori Csaba mai este asociat în Hannah Invest SRL, ce are ca obiect de activitate ”Lucrari de construire a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. Până în martie 2015, în Hannah Invest a fost asociat și Adrien Poptelecan, care i-a cesionat lui Gyori 39.210 părți sociale la prețul de 392.100 lei. În firmă a intrat asociată cu 0,99% Gyori Csilla. Societatea a construit în 2011 o clădire cu locuințe  în cartierul Andrei Mureșanu, care a stârnit reclamații din partea vecinilor.

Cluburile Janis și My Way din Piața Unirii fac parte din grupul Janis deținut în acte de Florin Opriș și Maria Florescu, care este mama lui Adrian Muntean, al doilea asociat din afacere. Așa cum am arătat într-un articol precedent, grupul a ajuns să numere nu mai puțin de 67 de societăți (câteva dintre acestea: JANIS PUB SRL, MY WAY PUB SRL, NEMIRA BAR SRL, STUF BAR SRL, JANIS CLUB SRL, LA RUINE SRL, JUNOV PUB SRL, JANIS STUF SRL, JOPLIN SRL). Întrebat cu privire la numarul de firme, Adrian Muntean a răspuns:”Vorbim de 8 ani, timp in care am avut deschise si 10 localuri deodata. E dreptul nostru de a ne organiza activitatea cum dorim, atata timp cat – subliniez – totul e transparent si legal.”. Mai multe societăți din grup au procese cu Primăria Cluj-Napoca, care nu le-a dat autorizație de funcționare pentru clubul Janis. De altfel, acesta s-a închis ”pentru renovare” după incidentul din Colectiv. Grupul Janis mai include pub-urile Biblioteca Centrală Janis (BCJ), tot în Piața Unirii, și Casa Tauffer din zona Piaței Muzeului. Adrian Munteanu, patronul care nu apare în acte la Janis, a avut probleme cu legea, fiind inchis pentru inselaciune in anul 2005.

Euphoria Music Hall, clubul de pe locul fostei fabrici de bere Ursus, funcționează pe societatea EUPHORIA PUB SRL, care mai deține restaurantele Fabrica de Bere Ursus (lângă club) și Euphoria Biergarten de pe strada Cardinal Iuliu Hossu.

Potrivit economica.net, ”al treilea cel mai mare operator de baruri şi cluburi din România după cifra de afaceri este Euphoria Pub SRL din Cluj, care operează unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Cluj”. Societatea este deţinută de către Emanuela Ana Treznay (foto). Din același grup face parte și firma Euphoria Events Hall SRL, în care este asociat Eugen Treznay.

Până în 2012, unicul asociat din Euphoria Pub SRL a fost Alina Lelijak, după care a intra în firmă Ana Emanuela Treznay, având 50% din părțile sociale. La scurt timp, prima dintre femei și-a cesionat părțile sociale către Treznay, iar Marius Timandi a fost numit administrator. Acesta a fost administrator și la firmele Mobset (producător de mobilă) și Avangard România, care au falimentat și au fost dizolvate în perioada 2011-2014. Cele două firme au fost deținute de Claudiu Ciurdorean, cel care a deschis primul club Euphoria în Piața Muzeului. Și acesta a intrat în insolvență în 2010 pentru datorii de peste un milion de lei. Clubul din locația respectivă a fost închis. Claudiu Ciurdorean a dispărut din afaceri, ultima dată fiind asociat în Taverna Catering de pe strada Clinicilor, din care, în 2011, și-a cesionat părțile sociale lui Andrei Szarka. Până în 2010, în Taverna Catering, transformată în actuala Euphoria Catering & Events, a fost asociată și Alina Lelijak.

Club Midi este deținut de societatea MYSTIC NIGHT SRL, în care sunt asociați Mihai Babii (20%), Raluca Andreea Nicola (50%) și Cristian Virgil Tomoiaga (30%). Ultimii doi sunt tineri de bani gata, care și-au transformat pasiunea pentru clubbing într-o afacere recunoscută pe plan mondial. Clubul Midi este singurul din Cluj prezent în Top 100 cluburi din lume din revista Dj Mag. Asociații de la Midi organizează petrecerile Alandala și festivalul Mioritmic.

Cristian Tomoiaga este fiul lui Ioan Virgil Tomoiaga, fost patron al Atlas Service Auto, firmă creată pe spatele fostei Intreprinderi de Reparatii Auto (IRA). Aceasta a fost transformata, in 1990, in societatea comerciala pe actiuni Atlas Industria Transporturilor (AIT). Aceasta societate a preluat intregul patrimoniu (spatii, terenuri si utilaje valoroase) al fostei IRA. Pana in 1999, Fondul Proprietatii de Stat (devenit Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) a avut cu putin peste 50 la suta din actiunile AIT. In ianuarie 1999, AVAS a semnat un contract prin care a cedat 46,49 la suta din capitalul social al societatii catre Programul Asociatia Salariatilor (PAS) Atlas. De mentionat ca, la acea vreme, director general al AIT si presedinte al PAS era acelasi om, Ioan Virgil Tomoiaga.

Raluca Andreea Nicola este fiica milionarului Valentin Olimpiu Nicola, unul dintre foștii acționari Astral Telecom, vândută la UPC în 2005. Nicola a încasat la acel moment suma de 16 milioane de dolari în urma vânzării Astral Telecom, companie în cadrul căreia deţinea aproape 4% din acţiuni (3,95%). Intre timp, Raluca si Cristian s-au căsătorit.

Boiler Club, de pe strada Henri Barbusse, specializat pe muzică electronică, funcționează pe societatea BOILER EVENTS SRL înregistrată în Sălaj și dețnută de Teodor Negrea și Iulian Obogeanu. După incendiul din Colectiv, reprezentanții clubului Boiler au decis închiderea temporară pentru efectuarea unui audit de siguranță. ”Boiler Club, unul din cele mai cunoscute spații dedicate muzicii electronice din Cluj, anunță mutarea evenimentelor programate în perioada următoare, timp în care în club va avea loc un audit al măsurilor de siguranță existente, în special cele cu privire la prevenirea incendiilor”, au transmis printr-un comunicat. Teodor Negrea și Iulian Obogeanu sunt creatorii fenomenului Electric Castle, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

 

 

Caro Vintage Club din Piața Muzeului funcționează pe firma SELF CONFORT IMPORT EXPORT SRL în care sunt asociați Ioan Radu Moldovan (35,75 %), Darius Silviu Mureșan (28,5 %) și fotbalistul Dorin Goga (foto) (35,75 %). Clubul s-a înfințat de circa trei ani, atrăgând un număr mare de studenți în serile cu oferte speciale, de exemplu halbe de bere și shoturi de tequila la 2 lei. Dorin Goga mai este implicat într-o afacere cu cupoane de reduceri, Cupomania SRL cu sediul în Timișoara, în care este asociat cu Stelian Tiberiu Moiescu.

Kharma Emotion Couture, situat în Piața Lucian Blaga, este unul dintre cele mai vechi cluburi din Cluj-Napoca. Funcționează pe societatea comercială STAR L & I SRL, deținută de Istvan Lang – patronul cu vechime al localului, care a mai deținut și clubul Obsession, închis între timp și transformat în NOA – și Napocamin SRL – intrată anul acesta în acționariat, companie deținută de Daniel Bene, Raluca Bene și Alexandra Bene, care sunt fratele, respectiv cele două fiice ale omului de afaceri Ioan Bene, judecat pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Familia Bene mai deține restaurantul Aroma și hotelul Meridian.

Noul club Submarine din Piața Unirii nr.2 funcționează pe firma BOROKO NEXT SRL, în care sunt asociați Res Konrad Gergely, Talpas Botond și Vincze Robert Mihai. Acesta din urmă este de mai bine de 5 ani membru în KMDSZ – Uniunea Studențească Maghiară din Cluj și asociat în trei firme, care se ocupă cu organizarea de târguri și expoziții (Live Project, Conjux Production) și administrare de pagini web (Talvin Next). Nici nu s-a deschis bine și clubul are deja proces cu Primăria în care contestă o amendă primită pentru funcționarea fără autorizație.

 

Zaza Caffe&Lounge, clubul de lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj de pe strada Horea, funcționează este deținut de două tinere de 26 și 29 de ani, Daniela Riți (foto) și Ioana Florina Pop Baciu, care sunt asociate cu cote părți egale în societatea LIFECELEBRATION SRL. Cele două au mai înființat în luna iulia a acestui an firma LOVEZAZA SRL cu aclași cod CAEN 5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor. Daniela Riți și o altă femeie domiciliată în Cluj, Veronica Pop, au înregistrat în luna octombrie firma ZAZAPARTY SRL, care, în mod ziudat, are sediul social în satul Laslau Mare, comuna Suplac, judetul Mures. Danieța Riți, originară din Lupeni, deține SRL-D-ul DANIELARGM, cu obiect de activitate comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, care are cinci puncte de lucru în orașe din Valea Jiului.

Big Apple a devenit club în ultimii doi ani prin transformarea terasei care funcționa la aceeași adresă de pe celebra stradă Piezișă. ”Dacă nu ai fost in Big Apple inseamna ca nu ai fost student in Cluj!”, scrie pe pagina de Facebook a localului, care anul acesta a aniversat 15 ani de existență. Big Apple funcționează pe societatea FANION EXIM SRL, deținut din 2008, în mod egal, de Victor Gelu Suciu și Ramona Iulia Suciu, acesta din urmă fiind avocată.

Clubul Phi 18, de lângă complexul studențesc Observator, funcționează pe firma OLD CAT SRL deținută de Dan Măgherușan (foto), în vârstă de 31 de ani, absolvent al Facultății de Arhitecntură. A și fost asociat într-o firmă de profil, Archiform Design SRL, care a fost divolvată anul acesta. Clubul, frecventat de numeroși studenți, a trecut anul acesta printr-un proces de transformare.

Revolution funcționează pe societatea NETWORK MANAGEMENT SYSTEMS SRL, înființată în 2014 de Simion Negrea și Horea Vasile Nicula. Clubul a funcționat până nu demult pe strada Regele Ferdinand, iar acum este pe strada Memorandumului, colț cu Ioan Rațiu. Pe parcurs, în firmă a intrat Alexandru Barb în locul lui Nicula, iar în luna mai Simion Negrea s-a retras din societatea, cesionându-și părțile sociale lui Alexandru Barb (foto), în vârstă de 26 de ani, care este acum unic asociat. Firma are ca obiect principal de activitate: activități ale agențiilor de publicitate.

Club 30 Plus, situat pe strada Avram Iancu, funcționează pe societatea CLUB 30 PLUS SRL, deținută de Voicu Bogdan Potra și Mirela Delia Potra. Micuțul club este frecventat, după cum îi spune și numele, de persoane cu vârste de peste 30 de ani. Cei doi patroni mai dețin firma Studhaus Vest SRL cu obiect de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare”. La aceeași adresă cu Club 30 Plus SRL au mai fost înregistrate de Potra firmele Old Boys SRL (lichidată și dizolvată) și English Club SRL (suspendată o perioadă și cu activitate reluată în 2013, având obiect de activitate ”Comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie, in magazine specializate”)

Flying Circus, de pe strada Iuliu Maniu, funcționează pe societatea MONOVENTURE SRL, în care, inițial au fost asociați doi cetățeni germani: Neckermann Lukas Robert Richard și Merz Markus Matthias Michael. În iulie 2012, primul și-a cesionat părțile sociale către cel de-al doilea asociat, astfel că Merz Markus Matthias Michael, în vârstă de 47 de ani, a devenit unic asociat. Societatea are ca obiect principal de activitate ”dezvoltare imobiliară”, iar ca obiect secundar ”baruri și alte activități de servire a băuturilor”. Merz mai este asociat în firma Monocom Merz And Friends SRL, unde deține 95% din părțile sociale, restul fiind deținute de Mihaela Maria Feraru. Obiectul de activitate este ”Activitati de editare a altor produse software”

The Shelter, situat în Piața Unirii, este înființat de mai bine de doi ani și este deținut de Tudor Mircea Ciotlăuș și Radu Sebastian Lazin, asociați în firma THE SHELTER AGENCY SRL

În vara lui 2014, Ciotlăuș a vrut să înființeze societatea Shelter Events SRL, însă cererea depusă la Registurl Comerțului Cluj a fost respinsă de conducerea instituției: ”Examinand inscrisurile mentionate, directorul, constatand ca nu sunt indeplinite cerintele legale, in conformitate cu art. 1, 2, 7 din OUG 116/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 84/2010, urmeaza a respinge prezenta cerere privind autorizarea constituirii, inmatricularea si inregistrarea datelor din declaratia tip pe proprie raspundere in registrul comertului pe motiv: conform informatiilor preluate de la ANAF, petentul Ciotlaus Tudor Mircea are fapte inscrise in cazierul fiscal pentru firma The Shelter Agency – S.R.L. declarata inactiva fiscal fiind astfel incidente prevederile art. 8 al. (3) din O.G. 75/2001 coroborat cu art. 11 al. (4) din O.U.G. 44/2008.” Ciotlăuș a mai fost asociat în firmele de publicitate Accent Adv și Tipex, ieșind în 2012, respectiv 2011. De asemenea, în anii 2003-2004, a fost asociat în două firme ce se ocupau cu comerț cu amănuntul, Grafol și Tesaco, care între timp au fost dizolvate.

Sursa: Clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *