Pus în fața unei sesizări, doctorul Braicu preferă să amenințe că dă jurnaliștii în judecată, în loc să ofere un răspuns

Ziar de Cluj a primit o sesizare din partea unui cititor, Bogdan Cornel, care ne-a scris în legătură cu ceea ce dânsul numește  ,,«Ghetoul» creat in Municipiul Cluj Napoca, str. Dimitrie Comsa nr. 34”: 

„In Municipiul Cluj – Napoca str. Dimitrie Comsa nr. 34, exista un teren de 512 mp acordat de statul Roman in falosinta comuna (acces la reteaua de apa,canalizare si electricitate) pentru locatarii celor  9 apartamente din cele doua corpuri de cladire.

Statul a acordat acest teren in folosinta comuna,sub forma de servitute, conform urmatoarelor documente:

a.    Dispozitie de restituire – nr.1303 / 24.03.2006 de catre primarul Emil Boc
b.    Hotararea Consiliului Judetean nr.194 / 29.11.1999
c.    Documentatia de Intabulare  nr. 685 / 16.01.1998

In data de 10.04.2012 Primaria Cluj – Napoca emite autorizatia nr. 331 din 10.04.2012 de construire a unui gard: ,,Imprejmuire proprietate privata in sistem provizoriu si demontabil durata de existenta 10 ani” pe terenul de 512mp (servitute pentru cele 9 apartamente).

Angajatii din   Primaria Cluj – Napoca nu tin cont de destinatia curtii comune (servitute) eliberand autorizatia pe documente false (adresa nr. 216961 / 43 / 28.09.2011). Beneficiarul autorizatiei Braicu Ovidiu Leonard ridica gardul de 2 m pe terenul proprietate privata a celor 9 apartamente. In acest sens se produc trei ilegalitati:

1.    Violarea proprietatii private cu gardul de 2 m

2.    Nerespectarea Codului Civil care impune distanta minima de 2 m de usi si gemuri (conf.art.612 din Codul Civil)


3.    Ridicarea gardului pe terenul de servitute conform celor doua documente cadastrale intocmite, care arata perfect violarea imobilelor prin montarea ilegala a gardului de 2m, pe terenul apartamentelor 1,9,8 si 7 la o distanta de numai 1 m, fata de 2 m, conform Codului Civil si a cartii funciare.

In concluzie:

Pe un teren comun, declarat  curte comuna, deci servitute de acces in case si la retelele de apa canal, este interzis cu desavarsire ridicarea oricarei constructii. Cu autorizatia de ridicare a gardului nu numai ca s-a facut o ilegalitate majora, a incalcat regimul juridic prevazut in Codul Civil, violeaza si proprietatea vecinilor. Aceasta situatie grava denota ca administratia Primariei Cluj – Napoca a lucrat ilegal, emitand autorizatie de ridicare a gardului pe documente false.”

De bună credință, Ziar de Cluj l-a contactat pe Braicu Ovidiu Leonard, pentru a le putea prezenta cititorilor noștri, în mod imparțial, opinia tuturor părților implicate. Ziar de Cluj s-a oferit chiar să îi trimită lui Braicu Ovidiu Leonard pe mail sesizarea primită, pentru a ne putea oferi un răspuns în deplină cunoștință de cauză, însă domnul Braicu a refuzat, amenințându-ne că ne va da în judecată dacă publicăm sesizarea primită din partea cititorului nostru:

„Vă rog foarte mult să nu… nu vreau să avem proces, sunt procese pe rol, vă rog foarte mult să nu interveniți pe așa ceva! Nu vă dau nicio declarație, vă rog foarte mult să nu intrați pe așa ceva, că… deci sunt procese pe rol, au pierdut procesul, au depus și apel; deci vă rog foarte mult să nu interveniți pe așa ceva că vă dau pe dumneavoastră după aceea în judecată! Vă rog foarte mult să îmi respectați… E problema lor… Nu dăm niciun răspuns, deci vă rog foarte mult să… e treaba lor, o să-i dau în judecată și pentru așa ceva dacă… nicio problemă, dacă umblă cu așa ceva, o să-i dau, o le deschid proces! Vă rog foarte mult să nu… Tocmai de-aceea vă spun, să nu dați curs cererii lor pentru că s-ar putea și pe dumneavoastră să vă dau în judecată! Vă rog foarte mult! Nu vreau să fac public procesul. A fost un proces, l-au pierdut… Nici nu știu de unde aveți numărul meu… Cum l-ați găsit pe internet? Astea sunt niște informații personale care, în mod normal nici nu ar trebui să ajungă la… (ininteligibil – n.r.) Eu numai vă spun că să nu faceți publice astfel de lucruri, că eu sunt persoană publică, sunt medic și dacă… s-ar putea să vă dau și pe dumneavoastră în judecată. Pentru defăimare de imagine. Vă spun să vă retrageți! La revedere!”

Adauga comentariu