Purtătorul de cuvânt al ICUTR Cluj-Napoca, Iacob Gheorghiță, a contribuit din greu la teza de doctorat a juniorului Lucan, unul din documentele ce fac parte din dosarul de concurs de la Bistrița

Iacob Gheorghiță este purtătorul de cuvânt al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, instituție aflată încă sub dominația scandalului cazului Lucan. Doctorul Gheorghiță a pus umărul la modul cel mai serios la „afirmarea” și completarea CV-ului lui Lucan junior, un nume ce vine să arunce o pată urâtă Spitalului Județean de Urgență Bistrița prin participarea acestuia la concursul pentru un post de urolog.

Ciprian Lucan, fiul infractorului Mihai Lucan, este parte din procesul devalizării ICUTR. Acesta, în lipsa unui loc de muncă, fiind elegant refuzat de alte centre medicale din țară, și-a depus dosarul la Bistrița în urma unui trafic de influență grosolan, profitând de pensionarea unui alt „element” pătat, doctorul Șefănescu, urologul bistrițean „achitat” într-un dosar de luare de mită.

Unul dintre documentele importante ce se află în dosarul lui Lucan Jr. este chiar teza acestuia de doctorat. Conform declarațiilor colegilor de breaslă a fiului infractorului Mihai Lucan, acesta nu ar fi fost în stare de asemenea lucrare. În această situație se pune întrebarea „cine l-a ajutat” în acest demers.

Stiridebistrita.ro a intrat în contact chiar cu cel care a contribuit din greu la teza de doctorat a juniorului, un purtător de cuvânt dar și de geantă al lui Mihai Lucan, pe lângă care se gudura ca să nu-și piardă poziția în Institut. Contactat telefonic, doctorul Iacob Gheorghiță, căci despre el este vorba, a oferit răspunsuri evazive, tipice unor cărători de geantă, recunoscând faptul că a „ajutat” la teza de doctorat:

„A fost o colaborare. Am lucrat împreună cu el. Mi-a solicitat contribuția în calitate de medic cu experiență în statistică medicală și cu experiență în general, la așezat pagina-n text, lucruri d-astea... De ce l-am ajutat? Asta-i greu de spus.... Am ajutat foarte multă lume... pur și simplu... Nu au fost făcute presiuni asupra mea în acest sens... adică, mno... Nu! Nu!... adică, bine, să zicem că, bun... hmmmm.... nu, nu! N-am avut! ... deci... eu n-am fost eu nici denunțat, ori pârât, nici.... bun! Pur și simplu așa am considerat eu la momentul respectiv, în contextul respectiv... A fost decizia mea, dar e adevărat că... mno.... aș avea posibilitatea să mă eschivez... Da.... nu! M-am implicat! Totdeauna m-am implicat... Adevărul este că... colegii știu că...mmmm...dacă e s-o luăm până acolo, am lucrat foarte mult pentru Institut, cu profesorul Lucan, pur și simplu pentru că așa am considerat!” – a declarat Gheorghiță pentru stiridebistrita.ro.

Concursul pentru ocuparea postului de urolog la Bistrița va avea loc pe data de 25 mai, singurul candidat înscris fiind Ciprian Lucan.

Comentarii

Elena

07.05.2018 13:39

Toata lumea de la IUTR stie ca pe vremea lui Lucan cei care vroiau sa avanseze in functii sau grade trebuiau sa - i faca pe plac marelui profesor, unii ajungand sa duca servilismul la extrem, ajungand sa-i care geanta, sa duca masina la spalatorie, sa ia nepotica de la scoala, etc...
Dintre toti cei de acolo, doctorul Iacob avut totusi ceva mai mult self-esteem si nu a exagerat in a satisface dorintele marelui Dumnezeu medical... Intr-adevar a facut foarte multe articole, carti si alte lucrari stiintifice pentru toata familia Lucan, pentru care probabil a fost raspalatit intr-o anumita măsura, nu neaparat cu bani...
Adevaratii campioni la carat geanta domnului profesor au fost insa dr Cornel Burghelea si dr Mihai Suciu, asta din urma ducand arta pupincurismului la extrem... :-)
Se zvonea ca pe vremuri Suciu se ducea inclusiv la Lucan acasa ca sa hraneasca cainele si iepurii sau chiar sa mai dea cu matura prin curte... :-)
Uite asa a ajuns si asta mare asistent universitar, care acuma se da mare doctor pe la televizor si salvator de institut... Meritul lui era ca stia sa combine pacientii sa plece la Lukmed, ca sa-i facă pe plac sefului. Eu in locul lui, stiind ce trecut "glorios" de pupincurist jegos a avut, as fi stat in banca mea si mi-as vedea de treaba. Insa prostul din pacate nu realizeaza acest lucru... :-)
Burghelea, insa, macar a fost suficient de inteligent, ca sa se dea mai la fund si sa-si vada de treaba și sa nu iasa in fata, pentru ca stie ce trecut a avut și el...

Pana la urma, asta este si blestemul care l-a ajuns pe Lucan din urma, adica cei care te-au pupat în cur înainte cel mai mult sa fie astazi primii care te scuipa si-ti dau suturi în fund... :-) Mai mult decât atat, "moștenirea" pe care i-a lăsat-o la fiu-su, adica un nume extrem de patat si lipsa unor perspective de a te angaja oriunde, fara a ieși scandal din asta...

Nicu

07.05.2018 14:43

Asta e boala de care suferim, nu suntem in stare sa extirpam cancerul cu radacina cu tot si sa-l zvarlim la gunoi. Asa si dupa Revolutie, de au ajuns sa ne conduca tot ei prin copii, nepoti, neamuri etc. 

Adauga comentariu