Punctele gospodărești îngropate s-au înălțat pe mormanele de gunoaie

Imaginea dezolantă a punctelor gospodărești îngropate reprezintă confirmarea eșecului colectării selective a deșeurilor. Aceste puncte îngropate, mândria primarului Boc, s-au dovedit a fi la fel de inutile. Scopul acestora era să schimbe imaginea punctelor gospodărești, gunoiul nemafiind lăsat la vedere.

Marele defect al acestor publele s-a dovedit a fi capacitatea lor limitată și imposibilitatea firmelor de salubritate de a le goli atât de des pe cât este necesară. Deșeurile au început să dea pe lângă, iar clujenii au fost nevoiți să lase gunoaiele în preajma pubelelor. 

Un clujean a surprins chiar cum aceste pubele pline de gunoi au fost ridicate, probabil pentru a fi golite, dar au rămas suspendate, iar pungile cu gunoi sunt aruncate de jur împrejur. 

Boc recunoaște eșecul firmelor de salubrizare în colectarea deșeurile, zecile de sesizări și imagini ale clujenilor stând mărturie. Ceea ce știe Boc probabil că este doar o mică parte din realitatea colectării deșeurilor în Cluj-Napoca. În ciuda banilor pe care clujenii îi plătesc în plus pentru că firmele de salubrizare să colecteze deșeurile selectiv, acest proces are mari lacune. Sunt dese situațiile în care mașinile de gunoi încarcă toate deșeurile în același loc. 

Acum, Boc a venit cu o idee nouă, două puncte de colectare selectivă a gunoaielor, unde clujenii sunt invitați să ducă deșeurile, adică să facă ei treaba în loc firmelor de salubrizare. 

 

Adauga comentariu