Puiul Regal, una din afacerile soților Camelia și Gabriel Balas, a încheiat 2019 cu profit de peste 1 milion euro, cel mai bun de la deschiderea afacerii

Camelia și Gabriel Balas sunt implicați în mai multe afaceri din domeniul producției de carne de pui, dar și în imobiliare. Puiul Regal Gilău este unul din business-urile lor, care merg foarte bine încă de la înfiinţare, în 2012. În ciuda loviturii pe care au primit-o în 2016 când DIICOT a făcut descinderi la mai mulți producători de carne de pui din Cluj sub suspiciunea de evaziune fiscală, afacerea soților Balas merge bine.

Puiul Regal a avut, în 2019, o cifră de afaceri de peste 9,8 millioane euro, mai mult cu 1,1 milioane euro față de anul 2018. Valoarea veniturilor totale din perioada 2014 – 2018 a fost de peste 10 milioane euro. În primul an de activitate, cifra de afaceri a fost de peste 192 milioane euro, iar în 2014 a fost de peste 6,6 milioane euro.

Profitul net din 2019 este cel mai bun din întreaga perioadă de activitate a firmei. Astfel, Puiul Regal a avut, în urmă cu doi ani, profit de peste 1 milion euro, față de 977 mii euro în 2018. În primul an de activitate, compania a avut un profit de 672 euro, iar în anul următor a declarat pierderi de peste 27 mii euro.

Puiul Regal și-a început activitatea cu 5 angajați. Numărul acestora a crescut pe parcurs până a ajuns la 127 în anul 2019.

Firma are doi asociați: Camelia Elena Balas și Gabriel Balas. Tot ei sunt și administratori.

Șapte firme sunt conectate direct de Puiul Regal: Finpro Star Florești, Ale Avis Gilău, Briotex Impex Florești, Camea Best Construct București, Pig Farm Land Iara, Rock Design Gilău, Mot Construct Cluj-Napoca.

În octombrie 2016, mascați și procurori DIICOT descindeau la firmele mai multor producători de pui din județul Cluj pentru presupuse fapte de evaziune fiscală. La acea vreme, lovitura a fost crâncenă pentru imaginea acestor firme, în special pentru Puiul Regal SRL și Ale Avis, două societăți deținute de clujenii Camelia și Gabriel Balas.

Adauga comentariu