Pub-urile, preferate de clujeni

Localurile de inspiratie engleza anima Clujul. Apetenta tinerilor din Cluj pentru pub-uri este cu atat mai mare, cu cat barurile de inspiratie irlandeza si englezeasca ofera o solutie informala pentru distractie.

Irish & Music Pub, simbolul unei generatii

Situat in inima Clujului, Irish&Music Pub s-a impus inca de la inceputuri ca fiind localul cel mai cautat atat de catre artistii care vor sa sustina evenimente live, cat si de catre consumatorii acestui gen de manifestare.

“Atat studentii cat si “bastinasii” clujeni au o aplecare mai mare pentru socializare fata de restul oraselor din Transilvania. Norocul meu este ca manageriez un simbol al industriei, Irish&Music Pub, in care generatii intregi de clujeni si-au tinut aniversarile sau au petrecut clipe frumoase. Mi-e greu sa spun ca am planuit sa ma diferetiez cu ceva fata de restul. Scopul meu este sa ofer o atmosfera de calitate si un meniu consistent, lucruri pentru care suntem mai mereu apreciati”, a explicat managerul Irish&Music Pub, Ionut Bungardean.

In Irish&Music Pub au concertat, de-a lungul timpului, zeci de trupe din tara si strainatate.

The Londoner e in antiteza cu viata de birou

Deschis acum doi ani, The Londoner e “The Great English Pub”. Oamenii ajung aici pentru atmosfera informala, care e in antiteza cu viata de birou.

“Oamenii vin in pub pentru atmosfera informala si pentru socializare. Interactiunea cu alti clienti si cu personalul creaza un cadru care e in antiteza cu viata de birou. Noi am introdus conceptul de pub englezesc, in conditiile in care in acel moment pe piata nu existau multe localuri cu un concept bine definit. Fata de pub-ul clasic englezesc, care e mai intunecat, am incercat sa cream un cadru mai prietenos. Am redat atmosfera londoneza prin picturi ale cladirilor simbol din Londra, dar si prin elemente de arta urbana”, a spus Vlad Chelaru, managerul pub-ului.

El a punctat ca Londoner are succes mai ales datorita planului de business, in conditiile in care in Cluj-Napoca exista foarte multe localuri cu volatilitate foarte mare pe piata.

“Se deschid si se-nchid localuri intr-un ritm ametitor. Unul din motive ar putea fi si planurile de business nerealiste. La fel ca in orice domeniu, majoritatea localurilor au nevoie de timp pana sa-si formeze clientela si sa genereze profit. Din lipsa unui plan de business serios, multi merg pe oferte de dumping, gen bere la 2 lei,  bauturi mai ieftine ca in magazine si nu cred ca aceasta este directia corecta”, a continuat Chelaru.

Irish O’beer Pub promoveaza ideea de pub

Irish O’beer intelege ideea de pub, in conditiile in care fiecare cafenea care serveste si mancare are pretentii de local tipic englezesc.

“Notiunea de pub, in Anglia si Irlanda, se refera la o categorie de restaurante unde se mananca si se bea. La noi, toate sunt pub-uri, insa trebuie sa fie un echilibru intre cei care beau si cei care mananca in local. O’Beer e diferit prin modul in care e decorat, cu mai mult lemn si bar in mijloc, avem mai multe locuri la bar, insa avem si beri cu specific irlandez, cum e Guinness”, a aratat managerul Irish O’Beer.

Foto: Facebook

Adauga comentariu