PSD se laudă că îi face opoziție lui Emil Boc, citind și citând Ziar de Cluj

E simplu să faci opoziție la Cluj! Citești Ziar de Cluj, extragi ideile principale, încropești un comunicat de presă și opoziția e gata! Astfel procedează PSD atunci când mimează lupta politică cu primarul Emil Boc. 

„Populism și mediocritate administrativă sunt caracteristicile primului an de mandat al primarului Emil Boc!”, exclamă reprezentanții PSD, compilând, aproape cu copy-paste, un text inspirat din materialele citite în Ziar de Cluj:

 „Acum un an, dl. Emil Boc ne promitea un  Cluj Shopping City à la Parndorf și rezolvarea problemei traficului infernal din oraș. Bineînțeles, au fost doar vorbe în vânt exact ca în cazul construirii cartierelor Tineretului, Lomb sau Borhanci, monorailul pe albia râului Someș, Someșul Navigabil, reabilitarea Băilor Someşeni sau proiectul Aqua Park.

Recent, supărat din cauza chioșcurilor de ziare cumpărate la prețul unui apartament din Cluj, a lansat alte noi promisiuni, care puteau fi realizate în mandatul său de premier dar și în cel al domnului Dacian Cioloș, prim-ministru susținut de PNL.

Mai mult decât atât, atitudinea domnului Emil Boc vizavi de Guvern este una ipocrită. Nu poți să acuzi un Guvern cât timp refuzi să comunici cu miniștrii și reprezentanții acestuia. Cel mai bun exemplu este strada Triajului unde primăria refuză să comunice cu Ministerul Transporturilor”, declară deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj. 

Sub deviza „un an de mandat, zero realizări”, reprezentanții PSD dau dovada faptului că ne citesc din scoarță în scoarță, mulțumindu-se, în activitatea lor de opoziție, cu lectura și reproducerea ideilor lecturate:

„— Decongestionarea traficului din Cluj-Napoca rămâne cea mai importantă promisiune nerealizată, de peste ani, a primarului Emil Boc, practic orașul fiind sufocat mai ales în orele de vârf și uneori după o ploaie mai serioasă.

— Construirea unui nou cartier de locuințe în Borhanci se încadrează în promisiunile primarului Emil Boc privind construirea de cartiere noi în Cluj-Napoca. Acestea au rămas la stadiul de 'cartiere din hârtie', Emil Boc promite de doisprezece ani locuințe noi pentru clujeni dar în realitate avem doar cartiere megalomanice din hârtie!

— Realizarea Centrului Regional de Industrii Creative și Tehnologie Avansata este o altă promisiune uitată a candidatului Emil Boc îngropată în Dealul Lomb, Cluj Innovation Park S.A. transformându-se într-o gaură neagră pentru municipalitate.

— Nici până în prezent nu s-au început lucrările la Centrul Cultural Transilvania promis anual de Emil Boc, în condițiile în care obiectivul trebuia să deservească și ca sediu pentru Filarmonică și Academia de Muzică. Reamintim că în anul electoral 2014, Emil Boc anunța că Centrul Cultural Transilvania va fi construit doar din fonduri de la bugetul local, dacă nu va fi găsit niciun investitor privat.

— Un alt proiect care a rămas la stadiul de schiță este celebrul Aqua Park pentru care Emil Boc și PNL Cluj au alocat 1.000.000 de lei în 2013.

— Promisiunea privind înființarea unui patinoar permanent s-a topit precum gheața și zăpada din ianuarie, Emil Boc abandonând total acest proiect.

— Administrația clujeană nu a reușit să țină pasul cu dezvoltarea orașului, cu extinderea imobiliară care a generat numeroase străzi private dar care sunt abandonate de primar, doar în campania electorală edilul promițând sporadic asfaltarea lor.

— Chiar dacă termenul de realizare al proiectului 'Redecorarea și reamenajarea zonei Cetățuia — monument istoric, punct de referință al municipiului Cluj-Napoca' era acum șapte ani, amenajarea zonei Cetățuia este necesară și astăzi.

— Probabil nici în 2017 Emil Boc nu va putea explica cum va realiza deodată Someșul navigabil promis în campania din 2012 și monorailul pe albia râului Someș propus în 2014.

— Semnalizarea intrărilor, din localitățile Feleacu, Florești, Baciu și Apahida în Cluj-Napoca arată ca în Epoca de Aur. Emil Boc a promis concursuri și premii pentru modernizarea acestora, dar realitatea gri și monotonă a intrărilor în oraș este evidentă.

— Platforma online a Primăriei rămâne o problemă mică, dar penibilă pentru municipalitate. Funcționalitatea butoanelor de limbă străină lipsește cu desăvârșire, iar actualizarea site-ului se face doar la nivel de comunicare cu presa. Cât despre transparență în actul administrativ și prin publicarea unor rapoarte, precum cel al Curții de Conturi, sperăm doar ca a doua jumătate a anului 2017 să aducă mai multă responsabilitate și respect față de contribuabilul clujean.

— Emil Boc nu a oferit nici până astăzi un răspuns instituțional societății civile la inițiativa cetățenească pentru o politică justă de locuire socială care prevede identificarea nevoii de locuințe sociale, extinderea fondului de locuințe sociale și atribuirea de locuințe sociale în așa fel încât ele să fie accesibile și persoanelor marginalizate social.

— Pata Rât rămâne o pată pe obrazul primarului Emil Boc, implicit a comunității noastre, o problemă socială care ne pune pe harta Europei a pungilor de sărăcie și marginalizare socială.”

Le mulțumim liderilor PSD pentru că ne citesc și le dorim, și pe mai departe, mult succes în activitatea de copy-paste de opoziție!

Comentarii

gigel

31.05.2017 06:19

am reusit sa vomit, vazand in ce s-a transformat aceasta filiala. ar mai trebui cine sa ii schimbe ochelaristului, ochelarii cu o pereche pt cai

Pavl

31.05.2017 17:30

Cel putin la punctul 1, legat de trafic, PSD e chiar mai vinovat pentru ca are la dispozitie Master Planul de transport, cu centura metropolitana inclusa si cu finantarea asigurata din fonduri europene, insa fara bani anul acesta. Si nici un plan de demarare a Studiul de fezabilitate macar, sa vedem de exproprieri trebuie facute, pe unde e traseul. Iar parlamentarii psd-sti de Cluj pe unde sunt in aceasta privinta? Pe nicaieri.

Adauga comentariu