PSD-iștii clujeni vor schimbări radicale pentru ca partidul să rămână primul în România! Se cere demisia lui Meleșcanu

Senatorul clujean Vasile Ilea face parte dintre acei politicieni ai PSD care-și pun cenunșă în cap în aceste momente.

Ilea propune mai multe soluții radicale, schimbări la vârf, inclusiv la PSD Cluj, pentru ca partidul de guvernământ să rămână primul în România.

„Nu mi-ar ajunge o emisiune de 5 ore să explic cum văd eu viitorul partidului. Unii discută de anticipate, eu nu cred că pot avea loc anticipate, nici vorbă. Desigur, în opoziție construiești mult mai bine, însă avem o responsabilitate ca și partid aflat la guvernare. Tot timpul am fost deschiși pentru colaborare cu colegii noștri de la ProRomânia, nu există conflict ideologic. Unii discută despre revenirea lui Victor Ponta la noi, dar nu se pune problema. Vorbim doar de o colaborare, nu vorbim despre fuziune sau altceva. Ei au drumul lor. Un alt tip de discurs e colaborarea cu ALDE”, a declarat Ilea pentru Ziar de Cluj. 

Politicianul clujean a vorbit și despre schimbările pe care PSD trebuie să le facă imediat:

„Trebuie schimbat totul din temelii, nu e normal ca cineva din partid să se gândească că trebuie să se prezinte puțini oameni la vot ca să câștigi alegerile. Eu chiar mă bucur că a fost prezență mare la vot. Că am fost sancționați, probabil am meritat asta. Nu e doar vina lui Dragnea, nu era PSD-ul lui Dragnea. Da, Codrin Ștefănescu, manelizarea partidului, a dus în derizoriu tot ce înseamnă intelectualism, ieșiri virulente fără suport real, e inadmisibil. Trebuie schimbată paradigma și la Cluj, trebuie spuse lucrurilor pe nume. Cea mai mare greșeală la noi la PSD Cluj e că am rupt puntea cu populația. Trebuie să avem un dialog real cu oamenii. Eu am avut o discuție cu colegii mei, le-am spus că au demisia mea pe masă dacă e nevoie, nimeni nu are voie să se lege de o funcție”.

De asemenea, Ilea cere demisia de urgență a ministrului Teodor Meleșcanu.

„E inadmisibil să ne batem joc de frații noștri din Diaspora, ministrul Meleșcanu trebuia să plece în două secunde. Cum adică s-au terminat buletinele de vot? Nu știau câți români sunt în UK? Meleșcanu trebuia să-și dea demisia de onoare. E frustrant să mergi pe stradă și să fii înjurat, trebuie să avem un alt tip de mesaj în Transilvania”, a concluzionat senatorul.

PSD+ProRomânia+Alde e viitorul? Nasra nu comentează, de ce ar face-o? 

Nu doar senatorul Vasile Ilea crede că o colaborare cu ProRomânia e oportună. Deputatul PSD Cornel Itu crede că printr-o eventuală alianță cu partidul lui Victor Ponta, PSD s-ar menține pe primul loc în preferințele electoratului.

„E un duș rece pentru partid, ne vom uni pentru a demonstra că suntem o forță politică deosebită. Cu siguranță se vor lua cele mai bune măsuri pentru a revigora partidul și pentru a-l crește, nu doar în sondaje, ci și în votul pentru viitor. E necesară o clarificare în sânul partidului, în maximul două luni trebuie convocat congresul și ales un nou președinte care să dea o nouă turnură partidului. Văd o colaborare cu ALDE și ProRomânia în viitor, social democrația nu poate fi fragmentată, împreună cu ProRomânia putem avea peste 30%, PSD ar rămâne primul partid și nu s-ar creiona atâtea probleme”, a declarat Itu pentru Ziar de Cluj.

Președintele (deocamdată) PSD Cluj, Horia Nasra, nu a dorit să comenteze situația. 

 

Adauga comentariu