Politica

Psd-iști nemulțumiți ar putea vota moțiunea de cenzură depusă de PNL. Liberalii ar mai avea nevoie de 10 voturi pentru ca moțiunea să treacă

Partidul Național Liberal se va putea baza la votul moțiunii de cenzură depusă vineri împotriva guvernului PSD-ALDE pe voturile unor membri social-democrați, nemulțumiți de direcția în care merge propria lor formațiune politică și de deciziile luate de președintele Liviu Dragnea. Declarațiile îi aparțin deputatului liberal Adrian Oros, care susține că PNL a primit numeroase semnale din partea partidelor parlamentare care intenționează să susțină demersul liberalilor privind moțiunea de cenzură depusă împotriva actualei coaliții de guvernare. 

”Există membri nemulțumiți în PSD de direcția în care a luat-o partidul. Avem semnale că moţiunea de cenzură va fi votată de cei care au curaj să ridice capul . PNL a purtat discuţii cu parlamentari din toate formațiunile, dar și cu cei din PSD care sunt nemulţumiţi de Liviu Dragnea şi care îşi dau seama că partidul are o problemă de imagine din cauza problemelor penale ale acestuia”. 

Deputatul clujean a explicat motivele pentru care PNL a depus moțiunea și de ce, după ce liberalilor li s-a reproșat că nu prea se preocupă să fie un partid de opoziție.

”De câteva luni tot spunem că guvernarea PSD -ALDE nu mai are legitimitate, de la căderea guvernului condus de Sorin Grindeanu. PSD a câștigat pe un val de încredere, iar promisiunile s-au dovedit mincinoase și nu au fost respectate. Toată guvernarea de atunci și până acum demonstrează acest lucru. Cred că e prima dată în istorie când un partid iși trântește propriul guvern, pe motiv de incompetență, ceea ce a spus și PNL”. 

 Deputatul Adrian Oros crede că preocupările principale ale PSD sunt acelea de a acoperi prin tot felul de șmecherii sau experimente fiscale, o parte din promisiuni, și așa-zisa reforma a justitiei cu un singur scop: să scape unii lideri de dosare. Între timp, România a fost îndatorată foarte mult, s-a promis creșterea bunăstării dar puterea de cumpărare scade, dobânzile cresc, introducerea supraaccizei a determinat explozia prețurilor la carburanți, taxarea muncii part-time a generat noi șomeri”.

Textul moțiunii de cenzură va fi citit în Parlament luni, 20 noiembrie de la ora 18, urmând ca ziua votului să fie stabilită de către Birourile Permanente al Camerei Deputaților, respectiv al Senatului, în cel mult cinci zile lucrătoare. Pentru a trece, moțiunea de cenzură ar trebui votată de 233 de parlamentari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *