PSD Cluj trebuie sa aiba o conducere legitima. Se trezesc sau nu greii partidului?

Alegerile din iarna aceasta nu au insemnat un reviriment al PSD la Cluj, asa cum demagog sustine interimarul Horia Nasra. Ci un mare esec.

Cand o iei in freza pe municipiu de la USR, e clar ca nu te-ai vindecat de prost management si inactiune. 

Marea intrebare este daca se vor trezi sau nu la viata politica greii adevarati ai PSD din Cluj. Se pare ca da. In ultimele zile, avem semnale ca "batranii" din partid s-au intalnit de mai multe ori pentru a discuta despre viitorul lor politic. Ne pare rau sa aflam ca unele dintre intalniri au fost initiate de trio-ul Nasra-Lapusan-Itu. Fiindca PSD are nevoie la Cluj de experienta oamenilor intelepti pe care ii are partidul si de sange proaspat pentru o constructie solida.

Printre numele vehiculate ca fiind prezidentiabile, au fost amintite cele ale lui Cristian Matei, primarul din Turda, si al Luciei Suciu de la Chinteni. In rest, pauza. Nasra nu ar vrea sa candideze (haha, nu ar avea nicio sansa), Remus Lapusan crede ca poate sforari un presedinte sub comanda lui, iar Itu spera sa fure sustinere batand pe tema clasica a seriozitatii.

Pe Cristi Matei nu-l vrea presedinte Remus Lapusan. Matei ar avea sustinerea lui Ioan Neselean, primarul Gherlei, dar cam atat... Lapusan se teme tare de Matei, care e pe val mare acum, dupa ce i-au iesit doua miscari exceptionale intr-un an: primaria din Turda si un loc de deputat pentru zona lui. Matei, ajuns presedinte, nu e genul de tip care sa accepte sa ii desfaca lui Lapusan ouale la micul dejun. Iar Remus stie asta.

Cealalta optiune e si mai ingrijoratoare pentru Lapusan. "Lucia de la Chinteni" este un adversar pe fata al lui Lapusan, o nuca tare din care Lapusan nu ar putea face niciodata cozonac.

Lucia Suciu are insa multi sustinatori in randul primarilor PSD. Dar asta nu e destul. Fiindca in cazul unor eventuale alegeri, municipiul si pachetul uman de aici va face diferenta.

De vazut. Oricat s-ar agita pesedistii clujeni, se pare ca sefimea din Bucuresti nu are de gand prea curand sa initieze ceva concret. Potrivit unui document intern transmis filialelor de catre Marian Neacsu, recomandarea de la Bucuresti ar fi ca asemenea alegeri sa se organizeze abia in luna mai. Ceea ce e o mare tampenie pentru partid, nu si pentru Liviu Dragnea. Care nu e sigur pe rezultatele respectibe, mai precis pe faptul ca ar iesi oamenii lui, nu ai altora. Lucru vital in cazul unor revolte viitoare.

Adauga comentariu