PSD Cluj îi cere lui Emil Boc să schimbe numele Stadionului Cluj Arena în Stadionul „Ion Moina”

Consilierii judeteni Vasile Salatioan si Vladimir Mătușan au depus in aceasta dimineata la Directia de Comunicare, Dezvoltare Locala si Management Proiecte o solicitare oficiala din partea sa ca ales județean și a președintelui excutiv al PSD Cluj, Adrian Mladinoiu, prin care i se cere lui Emil Boc schimbarea denumirii din Cluj Arena în Stadionul „Ion Moina”.

Liviu Alexa, presedintele PSD Cluj, consideră că inițiativa lui Adrian Mladinoiu, a lui Vladimir Matusan si Vasile Salatioan, era una necesara: 

„Stadionul municipal inaugurat în 1911 a purtat timp de doua decenii numele lui Ion Moina, rămas in memoria sportului clujean și romanesc drept unul dintre cei mai mari atleti ai tarii. Moina a trecut de-a lungul vietii sale prin mari greutati, mai ales cand, dupa cedarea Ardealului din 1940, Moina, ca si „U” Cluj a fost nevoit sa plece in bejenie, ca sa-si poatea continua activitatea sportiva. 

Primarul Emil Boc și presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, l-au dat uitarii pe Ion Moina, asa cum l-au dat uitarii si pe Remus Campeanu, simbolul Universitatii.

Revenirea de la „Cluj Arena” la „Ion Moina” este o reparatie necesara si sper ca Emil Boc sa inteleaga ca trebuie facuta cat mai repede”, a spus Liviu Alexa, presedintele PSD Cluj.

 

 

 

sursa foto: adevărul.ro

Adauga comentariu