PSD Cluj are mai multe conturi ”oficiale” de facebook decât membri

Unul din membrii PSD Câmpia Turzii, doamna Monica Uiorean, cu o vechime considerabilă în organizația locală, și-a anunțat astăzi „excluderea” din organizația PSD Câmpia Turzii fix de pe contul de facebook al PSD Cluj. Din nefericire, problemele reale ale PSD Cluj se amestecă cu cele virtuale: „platforma PSD Cluj” de pe care a fost anunțată trista veste este ”doar unul dintre conturile” înregistrate pe facebook, nicicum canalul oficial de comunicare al Filialei PSD Cluj. 

Oricum, deocamdată nimeni nu poate ști în ce constă adevărata pagubă: faptul că Monica Uiorean, membru PSD Câmpia Turzii, a fost exclus din organizație, ori constatarea că platformele virtuale de comunicare al PSD Cluj sunt mai multe decât membrii, în virtutea faptului că aceste conturi au fost trecute pe persoană fizică, astfel încât în spatele anunțului doamnei Monica Uiorean nu s-ar afla nimeni altul decât Horia Nasra, deputatul care a părăsit PSD Cluj, unde a fost președinte interimar, pentru Pro România, partidul plagiatorului Victor Viorel Ponta, spre a se întoarce ulterior înapoi, adică unde scuipase, în partidul care-l făcuse deputat. 

„De peste 18 ani, sunt membra PSD Câmpia Turzii și am făcut politica bazându-mă pe aceste principii și crezuri! 

Cu regret și compasiune spun că mișelește și fără curaj, fără să mi se de-a dreptul de a-mi spune părea și de mă apăra, începând cu 29.10.2020 am fost exclusă din PSD Câmpia Turzii, pe motive injuste, mincinoase și fără fundament, pentru ,,delict de opinie”!

Din păcate, astăzi, PSD Câmpia Turzii nu mai există cu adevărat, nu se mai apără principii și idei, nu se mai face politică pentru cetățeni, totul este doar o golăneală. PSD Câmpia Turzii a fost confiscat de un grup care își apăra interesele personale și afacerile!

Am fost jignită, amenințată, pentru ca nu am dat curs propunerilor, lor și pentru că nu am sprijinit incompetenta, deghizată în bun simț! 

Tot ceea ce se întâmplă azi in PSD Campia Turzii este ilegitim, imoral și nestatutar! PSD Câmpia Turzii nu mai există!”, nota astăzi Monica Uiorean, membru PSD Câmpia Turzii, consilier local și trezorierul organizației locale, de pe contul de facebook oficial al PSD Cluj. 


Cum domnul președinte al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, este implicat până peste poate în reformarea filialei clujene și pregătirea luminoasă pentru parlamentarele rușinoase ce se apropie, după cum se poate înțelege, nu am reușit să obținem o reacție din partea domniei sale.

În schimb, investigând informația postată pe contul ”oficial” PSD Cluj cum că Monica Uiorean ar fi fost exclusă din PSD Câmpia Turzii, Ziar de Cluj a descoperit situația jenantă în care PSD Cluj are mai multe conturi ”oficiale” pe Facebook, decât membri în carne și oase. 

De fapt, după cum explică situația președintele PSD Câmpia Turzii, Mihai Șandru, informația nu ar fi trebuit să devină „publică”, dar cum PSD Cluj are cel puțin 3 conturi de facebook, în virtutea faptului că fiecare, la plecare, a tras și contul de facebook pe persoană fizică, situația jenantă în care se găsește Monica Uiorean a devenit cunoscută și prin concursul deputatului-traseist Horia Nasra, care și administrează un astfel de cont:

„Și contul acesta al PSD Cluj nu există.

Sunt trei astfel de platforme/conturi la PSD Cluj.

Fiecare președinte și-a luat platforma cu el.

Un cont e controlat de domnul Horia Nasra și, normal, pe platforma controlată de Horia Nasra, care are o situație asemănătoare în partid, adică cunoaște situația, a venit și el la Câmpia Turzii mult timp, nu a fost de acord încercând să se implice profund în alegerile de la noi, din Câmpia Turzii, și n-a fost foarte bine primit de colegii de la Câmpia Turzii. 

E normal ca doamna Monica Uiorean să-i spună domnului Horia Nasra, au relații de prietenie de mai mult timp”, a recunoscut Mihai Șandru, președintele PSD Cluj Câmpia Turzii.

„Stimați colegi, prieteni și simpatizanți PSD Câmpia Turzii, 

Sunt conștientă că trăim momente sociale dificile, în care bunul simț, profesionalismul, competentențele și loialitatea sunt considerate inutile în politica și in viața publică, dar cu toate acestea eu nu abdic de la aceste principii.

Sunt social democrată din principiu și nu din interes, nici pentru un job, nici pentru a primi lucrări și contracte de la bugetul local, nici pentru a-mi angaja rudele sau pentru a vinde calculatoare la primărie sau pe la colegii de partid.

Am fost și sunt pentru integritate și pentru libertatea exiprimarii propriilor păreri chiar dacă ele uneori dor, dar spun adevarul!”, mai notează Monica Uiorean pe contul „oficial” al PSD Cluj, cont ce a încăput pe mâna fostului președinte interimar al PSD Cluj, Horia Nasra. 

De fapt, potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, Monica Uiorean, în calitate de membru PSD Câmpia Turzii, de consilier local și trezorier a organizației locale nu și-a mai plătit contribuția la partid, o chestiune cât se poate de necesară și obligatorie. 

Dincolo de aceste detalii, Monica Uiorean, alături de Ionel Tudorache Isac și de Petre Pop, ar fi făcut campanie la alegerile locale pentru candidatul ALDE Câmpia Turzii, sabotându-și astfel propriul candidat și organizație. 

Chiar Petre Pop, consilier județean din partea PSD, ar fi fost directorul de campanie al domnului Avram Gal, candidatul ALDE la Primăria Câmpia Turzii.

În plus, mai întâi, Monica Uiorean, „exclusă” chipurile pentru „delict de opinie”, după propriile-i spuse, a beneficiat de o mustrare întrucât nu își plătise cotizația. 

Deși putea face apel la decizie, nu a făcut-o.

Chiar dacă în calitate de consilier local PSD nu și-a plătit cotizația de membru vreme de 1 an de zile. 

Dar, întrucât de la „nivel central”, organizațiile locale și filialele au primit însărcinarea de a analiza eșecul de la locale, s-a dovedit că cei trei membri au făcut campanie pentru un alt candidat, Avram Gal de la ALDE, și au sabotat propriul partid. 

Cu toate acestea, după cum recunoaște Mihai Șandru, Monica Uiorean este așteptată să facă uz de apel, să revină la masa discuțiilor. 

„M-aș bucura ca doamna să facă în aceste 15 zile apel, să vină în fața colegilor și să discutăm.

Dar doamna refuză orice comunicare cu colegii”, a declarat președintele PSD Câmpia Turzii, Mihai Șandru. 

În schimb, doamna Monica Uiorean dă frâu liber nemulțumirilor de pe contul ”oficial” de facebook al PSD Cluj. 

Prilej cu care constatăm cu tristețe că PSD Cluj are mai multe conturi de Facebook, decât membri în carne și oase. 

 

Adauga comentariu