PSD cere demisia consilierului PNL Ioan Petran

PSD Cluj ii solicita demisia lui Ioan Petran din functia de consilier judetean si din conducerea Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Cluj. Motivele invocate de catre PSD sunt faptul ca asupra lui Ioan Petran planeaza suspiciuni cu privire la luare de mita si implicarea sa in dosarul in care este cercetat presedintele CJ Horea Uioreanu.

Procurorii sustin ca Uioreanu a pretins, impreuna cu Ioan Petran, la data de 9 aprilie 2014, de la inculpatul Gabriel Radu Davidescu, director de dezvoltare al SC UTI Grup SA, suma de 20.000 euro (cate 10.000 euro pentru fiecare din cei doi reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj) pentru ca, in exercitarea atributiilor functiei, sa promoveze in cadrul CJ Cluj un proiect de hotarare si sa emita o Hotarare de Consiliu Judetean, prin care sa se aprobe, in favoarea societatii UTI Hotel & Parking SRL, in cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcari “long term” pentru 108 locuri in incinta Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca. Din banii pretinsi, la data de 17.04.2014, acesta a primit efectiv 5.000 euro. Ioan Petran si-a cumparat  din spaga primita, asa cum reiese din  referatul DNA, un iPhone 5 aurit.

Procurorii DNA mai arata ca seful PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, consilier judetean, a luat spaga trei scaune si un foisor de la omul de afaceri Vasile Pogacean, inculpat in dosarul de coruptie Uioreanu.

 “Suspiciunile care planeaza asupra d-lui Ioan Petran creeaza o situatie si o imagine incompatibila cu statutul functiilor de consilier judetean si de presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Cluj ( ATOP), cu mult sub demnitatea impusa acestor pozitii in administratie”, se arata in comunicatul PSD Cluj.

Consilierul judetean PNL Ioan Petran si-a cumparat anul trecut un BMW seria 3.  El a castigat in 2013 aproape 100.000 de lei, mare parte din suma (72.320 de lei) de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Consilierul  judetan Ioan Petran nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzattiile si solicitarile PSD Cluj, dar a sustinut in repetate randuri ca nu va demisiona si ca instanta va decide daca este sau nu vinovat.

Comentarii

Nelu Deac

04.08.2014 13:54

Domnule Johannis, trec cu vederea lipsa dumneavoastra de vigilenta ( cand a scapat pe interior Szeplekan) dar nu pot sa cred ca nu ii futeti doua peste bot la nimurugul asta de Petran. Om cu scaun la cap, luat bineinteles cu spaga, se incapataneaza sa faca un gest de onoare dupa ce  a ajuns de rasul targului (sa fiu copilul lui mi-as schimba numele urgent si as umbla cu punga pe cap). Sa fiu presedintele partidului i-as da doua peste cap si l-as trece pe linie moarta. Asta daca aveti bälle !

florin

04.08.2014 15:49

Petran e rusinea Clujului ca si oras universitar, profesor si politician spagar si traficant de influenta plus isi mai si angajeaza amanta la aeroport de ani buni iar ca si caracter e ZERO un fatarnic si un lingau , el si Mihnea Iuoras ar trebui sa dispara din viata publica atat politica cat si universitara cat si judecatoreasca fiindca cel din urma e avocat, ar trebui cineva sa ii urmareasca activitatea la Agentia de Retrocedare de unde s-a imbogatit cel din urma.Nu e normal sa fie exemple de genul asta lasate  in continuare in libertate, oameni care pozeaza in sfinti , oameni ca si Petran care educa tineri studenti, ce exemplu poate fi el??  iar Iuoras el ar trebui sa fie aparatorul legii ca si avocat.De  Seplecan nu mai zic....... e sub nivelul marii.

Adauga comentariu