Protestul părinților copiilor cu dizabilități: „Șoferii care se folosesc de problemele persoanelor cu dizabilități merită scoși în stradă cu tăbliță de handicapat”

Zeci de părinți ai copiilor cu dizabilități și adulți cu dizabilități protestează în Piața Unirii. Aceștia solicită ca în proiectul de buget pe 2019 să fie cuprinse și indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități și salariile pentru asistenți personali.

Oamenii au protestat de dimineață în Piața Unirii și solicită de urgență modificarea proiectului bugetar pe anul 2019. În momentul de față, costurile pentru întreținerea serviciilor sociale și a persoanelor vulnerabile sunt în responsabilitatea autorităților locale. Clujul cu siguranță nu duce lipsă de bani pentru a îndeplini nevoile persoanelor cu dizabilități.

„Nu îmi găsesc cuvintele ca să pot explica această ticăloșie. O nemernicie mai mare decât a-ți bate joc de această categorie nu cred că există. Nemulțumirea noastră se leagă de bugetul acesta celebru. Oricum sunt niște bani puțini. Noi avem în grijă persoane foarte speciale care necesită în majoritatea cazurilor asistență de 24 de ore”

Protestatarii susțin că dacă nu se va rezolva nimic, vor mai protesta, până se vor face auziți.

Persoanele cu handicap au dreptul, prin lege, să folosească în mod gratuit locurile de parcare special rezervate, însă pentru a putea beneficia de acest drept, au obligația de a solicita, autorităților publice locale de unde își au domiciliul sau reședința, un card-legitimație de parcare, ce trebuie afișat obligatoriu în partea din față a vehiculului, astfel încât să fie vizibil pentru verificare.

Așa cum a mai semnalat Ziar de Cluj, din păcate aceste carduri sunt folosite și de persoane care nu au niciun handicap și nici nu sunt îngrijitori ai persoanelor cu handicap. Protestatarii se simt jigniți de faptul că unii cetățeni (și nu cei de rând) abuzează de drepturile persoanelor speciale.

„Sistemul care permite oamenilor să se folosească de problema altora, sau cei care intenționat se folosesc ar trebui adunați, amendați și puși în stradă cu pancarde de handicap. Și eu am cardul acela, dar niciodată nu parchez pe locurile persoanelor cu handicap, decât atunci când sunt cu fiica mea. I-aș aduna pe toți nesimțiții și le-aș pune niște tăblițe în gând, să-i vadă toată lumea. Am întâlnit nenumărate cazuri. Și nu îl vezi pe cel cu o rablă parcat pe locurile cu dizabilități, ci vezi BMW, Audi, mașini de ultimul răgnet. Amenda la această categorie ce e? Nesemnificativă” spune unul dintre protestatari.

 

Adauga comentariu