Protestul Magistraților. Cristi Danileț: „Vom asigura doar cauzele urgente!”

Magistrații români vor organiza proteste după model polonez, în contextul noii OUG pe legile justiției. Judecătorul clujean, Cristi Danileț, a precizat că unii judecători și procurori vor fi în sala de judecată ”doar pentru cauzele urgente”, mai exact pentru cauzele cu arestați și vor găsi motive ca pentru celelalte cauze să nu intre în sală.

Cristi Danileț critică recenta OUG pentru legile justiției, conform RFI:

”Eu ca magistrat în sistem vă spun că nu aveam nevoie de modificări la legile justiției, (…). Acesta este motivul pentru care în aceste zile veți vedea judecătorii și procurorii protestând, nu doar prin comunicate de presă și prin ieșiri în fața palatelor de justiție, ci chiar prin suspendarea activității, începând de săptămâna viitoare”.


După cum a declarat judecătorul clujean, Cristi Danileț, vor fi soluționate doar cauzele urgente.

”În aceste situații, vom asigura, sigur, cei care vom decide în acest sens, vom asigura intrarea noastră în sală doar pentru cauzele urgente, iar în penal asta înseamnă cauzele cu arestați.

 În rest, vom amâna soluționarea cauzelor, pur și simplu vom găsi motive prin care să nu intrăm în sălile de judecată, pentru că situația în care s-a ajuns este una inacceptabilă.

Același lucru l-au făcut și colegii noștri din Polonia, în urmă cu câteva luni de zile și cred că se impun măsuri radicale din partea magistraților români”, a declarat Danileț pentru RFI

 

Adauga comentariu