Proteste a la Cluj: 2 jandarmi și 3 polițieni la doi protestatari. Cine e nemulțumitul? FOTO

Nici protestele nu mai sunt ce-au fost la Cluj. După ce au #rezistat închiși în case, clujenii și-au dovedit reziliența clamată de autorități. Protestele sunt marcate de lehamite. Culmea, în orașul cu cea mai mare calitate a vieții, pare-se că nemulțumirea este mai degrabă a oamenilor legii. Nu de alta, dar la protestul din Cluj organizat pe Bdul Eroilor de doi clujeni cu spirit civic - mesajul este de la sine înțeles: „FĂRĂ RESTRICȚII”, am identificat mai mulți polițieni și jandarmi decât nemulțumiți.

Nici nu mai știi ce să crezi. 

La un așa raport de forțe - 2 jandarmi + 3 polițieni la 2 protestatari - nici n-ai ști cine e mai nemulțumit dintre aceștia în privința restricțiilor: polițienii ori cetățenii?

După protestele eșuate ale clujenilor care cereau deschiderea sălilor de sport, s-a ajuns la o situație de-a dreptul penibilă: nemulțumiții sunt tot mai puțini în stradă, iar forțele de ordine sunt prezente într-un număr mai mare. 

Dacă jandarmii nu s-ar fi poziționat strategic de cei doi protestatari, probabil că aceștia ar fi trecut neobservați. 

Dar.

Dar măcar la nivel simbolic trebuie să știm că în Cluj mai există oameni nemulțumiți de măsurile restrictive impuse de Guvernul PNL-ist de coaliție Cîțu, în urma cărora clujenii sunt închiși în case de la ora 20, iar magazinele de primă necesitate sunt cu lacătul pe ușă de la orele 18. 

Adică, dacă programul de muncă se termină la ora 18, mergi direct spre casă, cu burta lipită de spate, mulțumind guvernanților că nu-ți iau și casa... 

Adauga comentariu