Din oras

Protestatarii de pe Macesului si-au facut asociatie pentru toti clujenii, victime ale abuzurilor urbanistice

Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Strazii Macesului (APUSM) s-a transformat in Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului.  Membrii ei isi propun sa ofere consultanta celor care se confrunta cu abuzuri in probleme de urbanism si protectia mediului. In structura s-au inscris nu doar locuitorii strazii Macesului, ci si zeci de alti cetateni din intreg orasul.

“Nu este suficient sa ne plangem de abuzurile si coruptia din administratia locala, trebuie sa ne implicam si sa sustinem actiunile societatii civile. In acest sens ii asteptam pe toti cei interesati sa se alature miscarii noastre. Asociatia este formata pe structura vechii asociatii de pe Macesului, care a reusit deja stoparea unor abuzuri de acest gen”, spune Elek Levente, presedintele APUC.

Acesta spune ca asociatia si-a marit aria de activitate dupa ce a primit zeci de mesaje de la cetatenii Clujului care s-au confruntat cu probleme similare celei de pe strada Macesului.

“Am hotarat inca de anul trecut ca ne vom schimba denumirea si aria de activitate, dar abia acum am reusit sa punem la punct actele si sa le adresam instantei”, mai spune el.

Din APUC fac parte zeci de alti clujeni care locuiesc in alte zone ale orasului si care se confrunta cu probleme de urbanism. Pana in momentul de fata, asociatia numara aproximativ 100 de membri, dintre care doar 30% sunt locuitori ai strazii Macesului. Asociatia ofera consultanta clujenilor care sunt victimele unor abuzuri de ordin urbanistic sau care privesc protectia mediului.

“Avem si un grup din juristi si arhitecti colaboratori care analizeaza proiectele pe care noi le supunem atentiei si ne ajuta sa gasim solutii in cazul in care oamenii acuza abuzuri in urbanism”, mai spune Elek Levente.  

Revolta de pe Macesului

Locuitorii strazii Macesului s-au revoltat anul trecut cand, intr-o zona de case a inceput sa se construiasca un ansamblu de blocuri, in care urmau sa se mute 300 de familii, pentru care nu exista infrastructura in zona si nici locuri de parcare. Revoltele lor au reusit sa stopeze, intr-un final, lucrarile in zona.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *