PROTEST: Taximetriștii din Cluj, în război cu Uber

Zeci de taximetriști au protestat astăzi, în fața Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, față de ordonanța de urgență prin care se interzice pirateria  în transportul auto. 

Timp de două ore, taximetriștii și-au oprit activitatea și nu au preluat nicio comandă de la clienți, iar pe geamul fiecărei mașini au fost lipite afișe cu mesaje precum "STOP CARSHARING, STOP PIRATERIEI"

Aceștia au protestat pentru a își păstra locurile de muncă. Ei spun că serviciile de ridesharing le scad veniturile, iar pentru a compensa această lipsă sunt nevoiți să lucreze peste 12 ore, dar și in weekend-uri și în timpul sărbătorilor pentru a-și putea întreține familia. 

"Sunt taximetrist din 90 și de când a aparut Uber în România mi-au scăzut veniturile cu cel puțin 40% datorită Uber, care știm că nu este legal, dar pentru asta ei își fac treaba, aceeași meserie pe care o facem și noi, numai că noi avem 1001 de taxe și ei nu au nimic. Nu mi se pare normal să vină să îmi facă concurență pirateria. Și nu ia nimeni nicio măsură. Cumva trebuie și noi să ne facem auziți. Domnii guvernanți ne mint de la o zi la alta exact ca și pe copilașii de 2 ani. Nu se poate așa ceva. Trebuie pus stop la chestia asta", a declarat un taximetrist prezent la protest  

Prin acest protest taximetriștii vor ca doar firmele care dețin autorizație de transport persoane să efectueze curse. 

Și în București, peste 1000 de taximetriștii au protestat astăzi în Piața Victoriei. Protestul a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România și este programat până la ora 18.00.

 

Adauga comentariu