Protest ratat impotriva lui Gabriel Oprea, la Cluj

Cativa zeci de protestatari s-au strans astazi in centrul Clujului pentru a-i cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook, anuntand inca de ieri ca vor iesi in strada astazi, in semn de protest fata de incercarea de musamalizare a circumstantelor accidentului in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina. Cu toate acestea, doar o mica parte din cei peste 280 de internauti care si-au anuntat prezenta in Piata Unirii au si ajuns in centrul orasului. 

O tara normala e aia in care un ministru e prins ca nu si-a platit o amenda si sanctionat pentru asta. Noi, ca oameni, putem face presiune publica pentru a schimba chestia asta, pentru a-i sanctiona pe anumiti oameni care se cred mai smecheri decat noi. Pentru ca nu sunt”, spune Florin Badita, organizatorul mitingului. 

Are 27 de ani, s-a mutat din Bucuresti la Cluj in urma cu patru luni, si spune ca a participat la numeroase proteste din 2012 incoace. Astazi a fost, insa, printre singurii participanti ai primului protest la Cluj organizat chiar de el. 

Protestul a fost anuntat foarte tarziu aseara pe Facebook, nu chiar de noi, cei care organizam de obicei, ci de un tanar despre care ma bucur ca a intrat in actiune. De aceea suntem putini, nu avem bannere si asa mai departe. E un protest de soridarizare cu cei din Bucuresti, dar scopul e acelasi: sa-i cerem demisia lui Gabriel Oprea si sa cerem autoritatilor sa fie mult mai transparente si corecte in ceea ce priveste relatarea si descoperirea a ceea ce s-a intamplat in acest caz. Vom vedea in zilele si saptamanile care urmeaza cum vor evolua lucrurile”, a spus Cornel Vilcu, unul dintre binecunoscutii protestatari din Piata Unirii, care a spus ca nu se asteapta ca Gabriel Oprea sa demisioneze, in conditiile in care protestele actuale nu sunt de mare amploare. 

"Miscarile stravechi din ianuarie 2012 au inceput de la 30 de oameni in Piata Unirii din Cluj strigand impotriva lui Basescu in cazul Arafat", a incheiat Cornel Vilcu. 

Comentarii

halogen

25.10.2015 21:31

A trecut vremea marilor miscari impotriva puterii. La tzigania din PNL (de fapt la Cluj e mai degabra PDL) ce sa mai ai cu aia? Ba parca la aia sunt mai putine schelalaituri.

IoJi

26.10.2015 05:54

Bă ce știre,bă.......

Adauga comentariu