Protest inedit al locuitorilor dintr-un sat clujean: au plantat brazi în gropile din drumurile comunale

Locuitorii satului Dealu Negru, comuna Călățele, din județul Cluj au găsit o modalitate ingenioasă de a atrage atenția asupra drumurilor greu practicabile și pline de gropi de pe raza localității. Fiind într-o zonă de munte, aceștia au plantat brăduleți în gropile din drumurile comunale.

„Dealu Negru 2021 Epoca Medievală. Așa trăim noi în Dealu Negru, Cluj, România. Apa nepotabilă, nu se poate bea, drumurile dezastru. E o situație de calvar pe drumurile din satul Dealu Negru”, este mesajul transmis de inițiatorii ineditului protest.

Furia cetățenilor se îndreaptă în mod evident către primarul comunei, Vasile Tripon, cel care este primar de 20 de ani. Acesta declara înaintea alegerilor locale din 2020 că își propune în acest mandat să asfalteze toate drumurile comunale. Tot el a recunoscut însă că este un proces anevoios, pentru drumurile din celelalte sate proiectul de asfaltare fiind început încă din 2013. 

„În 2019, am fost pe primul loc la obținerea de fonduri europene. Din bugetul local sau bugetul de stat sunt foarte puțini bani. Avem în implementare un proiect pentru asfaltarea a 8,7 kilometri, un drum comunal în Călățele Pădure, două străzi în Finciu, patru drumuri în Călățele, centrul de comună, și o stradă în comuna Văleni. Proiectul acesta a fost început în 2013. Am depus pe PNDL proiecte pentru a asfalta toate ulițele din sat. Toată lumea cere infrastructură. Într-adevăr mergi pe drum și vezi că nu e asfaltat. Dar sunt și alte proiecte, nu doar pe drumuri sau canalizare. Oamenii și-ar dori ca totul să se realizeze pe loc”, a fost declarația primarului din 2020 la bzc.ro.

Se pare însă că unii cetățeni și-au pierdut răbdarea și nu mai vor să aștepte alți ani pentru a putea circula pe drumuri decente. Dacă pentru primele drumuri asfaltate a fost nevoie de 7 ani, atunci locuitorii din Dealu Negru mai au de așteptat până ce unul din multele proiecte ale primarului va aduce asfalt și pe ulițele lor. 

Adauga comentariu