Protest în curtea Primăriei pentru deschiderea curților școlilor: Strada nu e loc de joacă!

Protest în curtea Primăriei Cluj-Napoca pentru deschiderea curților școlilor. 

Joi, ora 10, manifestăm light bătând mingea în curtea Primăriei Cluj, că nu sunt deschise curțile de școli nu doar în Cluj, ci în toată țara. 

Curțile școlilor sunt cele mai importante spații publice, în gestiunea Primăriilor, din cartierele României. 

Îi cerem lui Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România, să se coordoneze cu ceilalți primari pe care îi prezidează în cea mai importantă asociație de lobby din România, să deschidă curțile școlilor.

De ce e important să fie deschise curțile? 

Pentru că asigură sănătatea noastră și a copiilor, pentru că sportul pentru toți e baza pentru sportul de performanță, pentru că nu avem destule spații publice.

Petiția declic are deja 10.000 de semnatari, plus că în afara petiției ne-am mai coalizat 12 asociații la nivel național'', transmit reprezentanții Declic.

În urma unei petiții inițiată de mai multe ONG-uri pentru deschiderea curții școlilor și în afara orelor de curs, primarul Emil Boc s-a arătat supărat pe directorii de școli și a transmis, în ultima ședință de Consiliu local, un mesaj dur pentru directorii unităților școlare: Cine nu deschide curtea școlii va fi demis.

În 2019, primarul Emil Boc a ieșit public cu același mesaj, dar din păcate curțile școlilor au rămas închise și nici un director nu a fost demis.

O Hotărâre de Consiliu local din 2009 prevede accesul liber al elevilor în curtea școlii și în timpul vacanțelor și în afara orelor de curs. Cu toate acestea, majoritatea școlilor nu permit accesul copiilor. 

CITEȘTE ȘI: Boc taie în carne vie și amenință cu demiterea directorilor de școli care țin curtea școlii închisă. Va face LISTA RUȘINII. În 2019 a avut același discurs

 


Adauga comentariu