Protest autorizat sâmbăta aceasta, la Cluj, împotriva vaccinării obligatorii

Sâmbăta aceasta, de la ora 15, clujenii  - dar și cei din alte județe - sunt chemați în Piața Unirii la un protest autorizat contra vaccinării obligatorii. 

„Sperăm că la protest vor fi minimum 200 de persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii și adulți. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar antiobligativitate. Niciun act medical nu poate fi și nu are voie să devină vreodată obligatoriu. 

Traseul va fi Piața Unirii - bulevardul Eroilor - Piața Avram Iancu - bulevardul Eroilor - Piața Unirii. Se va merge pe trotuar. Puteți veni cu bannere, pancarte, tricouri cu inscripții etc. Sprijiniți și susțineți libertatea! Vă așteptăm și pe cei din alte județe să veniți în număr cât mai mare la Cluj Napoca!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului, unde s-au anunțat până acum 62 de participanți și peste 200 de persoane interesate.

Cristina Ganea, organizatoarea protestului, a explicat, pentru Ziar de Cluj:

„Sperăm să fim minimum 200 de persoane, e vorba despre libertatea de a alege a fiecăruia. Ne-am pregătit banner, pancarte, tricouri inscripționate. S-a depus cerere pentru autorizarea unui protest și în 17 septembrie la Cluj, când va fi și în București. Cel de sâmbăta aceasta este autorizat de Primăria Cluj-Napoca. Vrem ca protestul, prin mediatizare, să aducă la cunoștința fiecăruia unele aspecte ilegale din așa-zisul Proiect al vaccinării obligatorii pentru copii și adulți. Nu suntem pro sau contra vaccinuri, ci contra obligativitate, proiectul ar crea un precedent grav în imixtiunea nedorită a statului în viața intimă și de familie.”

Cristina Ganea a precizat și care sunt aspectele din Proiectul vaccinării obligatorii pentru copii și adulți, considerate ilegale, și ce prevederi legale naționale și internaționale ar încălca un asemenea proiect:

„Sunt foarte multe: dreptul persoanei de a dispune de sine însăși, dreptul de a alege un serviciu medical anume, dreptul părinților de a decide pentru propriii copii; actul medical nu trebuie să fie viciat de amenințări, intimidări, șantaj.

O lege a vaccinării obligatorii ar încălca convenţiile internaționale: Declaraţia de la Helsinki (Art. 3-10, 16-18, 25-32 ), Codul Nuremberg (Punctele 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10), Raportul Belmont (Cap. 2, 3, 4, 6), Declaraţia de la Geneva.

Constituţia României prevede:

Art. 22. (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Art. 23. (1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.

Art. 26. (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

Art. 31. (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

Codul Civil prevede:

Art. 61. (1) Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege.

(2) Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.

Art. 64. (1) Corpul uman este inviolabil.

Art. 67. Nicio persoană nu poate fi supusă experienţelor, testelor, prelevărilor, tratamentelor sau altor intervenţii în scop terapeutic ori în scop de cercetare ştiinţifică, decât în cazurile şi în condiţiile expres şi limitativ prevăzute de lege.”

Adauga comentariu