Protest anemic în centrul Clujului, cu toate că organizatorii sperau să scoată în stradă 2000 de persoane - VIDEO

Cu toate că 940 de clujeni și-au anunțat participarea și alți 1400 s-au arătați interesați pe pagina de Facebook a protestului de astăzi legat de votul negativ dat în Senatul României referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigina, un număr mult mai mic de protestatari s-au strâns în stradă, după cum puteți vedea în imaginile următoare, cu manifestanții care defilau la ora 19:30 pe strada Baba Novac (întreaga coloană a trecut pe stradă în aproximativ 3 minute):

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca posibil vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. 

Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din senat?

Cluj-Napoca: Ne vedem joi, 22.09.2016 începând cu ora 18:00 în Piața Unirii”, au scris pe pagina evenimentului organizatorii protestului care sperau să adune în Piața Unirii 2000 de oameni.

Atât Primăria Cluj-Napoca, cât și Jandarmeria au fost notificate în legătură cu protestul de astăzi, care ar urma să se desfășoare între orele 18-23, traseele de acces spre locul adunării și cele de dispersare fiind toate străzile adiacente Pieței Unirii și Bulevardului Eroilor. 

Acest protest pare a nu fi unul total apolitic, dacă luăm în considerare faptul că organizatorul declarat al evenimentului, cel care semnează notificarea trimisă Primăriei Cluj-Napoca, Daniel Giurcă, este un fost susținător al Monicăi Macovei din campania pentru alegerile prezidențiale, având multiple postări de campanie pe pagina sa de Facebook. În prezent, Daniel Giurcă pare a îl susține pe Nicușor Dan și Uniunea Salvați România. Giurcă mai este și un susținător al Guvernului Cioloș.

Comentarii

Liviu

22.09.2016 21:57

Oprea a facut tot posibilul sa scape de puscarie si a distras atentia publicului prin omorarea oamenilor de la Colectiv; fapta ce o facuse atunci, faptul ca a cerut coloana oficiala, e o fapta penala foarte grava si risca intr-adevar puscarie, de aceea a omorat oamenii de la Colectiv, iar cand atentia s-a indreptat acolo si nu mai era pe el, s-a pus in miscare aceasta lege care il protejeaza. Acest om trebuie si va ajunge la puscarie pentru ceea ce a facut, coloana oficiala + uciderea oamenilor de la Colectiv.

mihai

22.09.2016 23:11

Daca se crede atat de nevinovat, Oprea ar fi trebuit sa ceara senatorilor sa ii ridice imunitatea si sa demareze cercetarea, ocazie cu care putea sa isi sustina nevinovatia....in schimb a ramas un gunoi...daca se adeverea ca e nevinovat (putin probabil) atunci poate crestea si vreo 10% in procent...

Florin Matei

24.09.2016 13:54

Faptul ca il sustine pe Ciolos nu inseamna ca e afiliat politic. Nici sustinerea pentru Macovei din trecut. Asta considera omul ca il reprezinta.

Adauga comentariu